Obuka iz oblasti fotografije u službi crvenog krsta

20.10.2017

Crveni krst Niš organizuje 23.-25.oktobra 2017.god. obuku iz oblasti fotografije „U službi Crvenog krsta“. Mesto održavanja je odmaralište Crvenog krsta Niš – „GAJ“ – Divljana.

Dvodnevna obuka je namenjena fotografima Crvenog krsta, zaposlenima u oblasti komunikacija i volonterima. Cilj je unaprediti njihove kapacitete za kreiranje najboljeg audio-vizuelnog materijala, kao i za pravi izbor kvalitetnih fotografija. Fotografije se mogu koristiti u internoj i eksternoj komunikaciji u predstavljanju humanitarnog rada Crvenog krsta, radi dobijanja najboljih rezultata u promociji CK i pribavljanju sredstava za dalje aktivnosti.

Tokom obuke, biće prikazani primeri iz prakse, ali i smernice za ponašanje u vanrednim situacijama, kako bi se zaštitila bezbednost fotografa i njegovog tima, uz istovremenu zaštitu dostojanstva korisnika u nevolji.

 

Predavač

 

Ibrahim Mala (Ibrahim Malla) je profesionalni fotograf. Radio je kao delegat za audio-vizuelne komunikacije Međunarodne Federacije društava Crvenog krsta i Crvenog polumeseca na bliskom istoku i severnoj Africi, na mnogim misijama Međunarodnog komiteta Crvenog krsta, kao i za više nacionalnih društava kao što su: Britanski Crveni krst, Švedski Crveni krst, Norveški Crveni krst, Finski Crveni krst, Nemački Crveni krst, Danski Crveni krst, kao i Kanadski Crveni krst.

Ibrahim Malla Ima veliko iskustvo u oblasti primenjene humanitarne fotografije u vanrednim situacijama, radio je sa Sirijskim Crvenim polumesecom na početku konflikta i njegove fotografije su bile prve koje su dokumentovale humanitarne aktivnosti SCP u vreme sukoba, dok su njegove fotografije i video materijali korišćeni kao glavni izvor za komunikaciju i kampanje prikupljanja sredstava. Takođe je radio i u Iraku, Jemenu, Libanu, Jordanu, Turskoj, Libiji i Tunisu. Treninge iz oblasti fotografije u vanrednim situacijama je držao u Maroku, Libiji, Iranu, Siriji, Libanu, Italiji, Tunisu, Finskoj.

Ibrahim mala je dobitnik 7 međunarodnih nagrada za fotografiju, a izložbe svojih radova je održao u Italiji, Nemačkoj, u Ženevi i Londonu, u Španiji i Škotskoj, u Mančesteru u Kraljevskom muzeju rata, kao i u Sidneju, Moskvi, Norveškoj, Finskoj i Švedskoj.

Njegove fotografije nose snažnu humanitarnu poruku, oslikavajući svu tragediju konflikta, ali i humanitarne akcije Crvenog krsta i Crvenog polumeseca. Ibrahim Mala je držao kurseve fotografije i za više nacionalnih društava CK, u različitim zemljama, kao što su Sirija, Italija, Hrvatska, Katar, Maroko, Iran, Finska i Bosna i Hercegovina.

 • Obeležen Svetski dan borbe protiv zloupotrebe droga 2024

  Uličnom akcijom podele edukativnog materijala, Crveni krst Niš obeležio je 26. jun - Međunarodni dan protiv zloupotrebe i nezakonite trgovine drogama.


 • Okrugli sto o migrantima u Crvenom krstu Niš

  U Crvenom krstu Niš 26. juna održan je okrugli sto na temu „Poboljšanje položaja i inoviranje usluga namenjenih migrantima u lokalnoj zajednici i jačanje partnerske saradnje u pružanju podrške migrantima“.


 • Radionice za učesnike letnjeg kampa

  U sklopu letnjeg kampa koji je održan od 21. do 23. juna u odmaralištu Crvenog krsta Niš "Gaj" u Divljani, za učesnike su organizovane i radionice na temu prevencije trgovine ljudima.


 • Letnji kamp u Divljani 2024

  Crveni krst Niš je u periodu od 21. do 23.juna 2024. godine organizovao letnji kamp za volontere Crvenog krsta Babušnica, Crvenog krsta Doljevac, Crvenog krsta Prokuplje i Crvenog krsta Niš u odmaralištu „Gaj“ u Divljani.


Još vesti >>>