Obuka iz prve pomoći za osnovce iz Brzog Broda

02.06.2022

Volonteri Crvenog krsta Niš su u sredu 1. juna održali obuku učenicima petog i šestog razreda OŠ "Dr Zoran Đinđić" u Brzom Brodu, u okviru Programa prve pomoći. Učenici ove škole su imali priliku da se upoznaju sa standardizovanim sredstvima za pružanje prve pomoći, načinima zaustavljanja krvarenja u slučaju povrede kao i da savladaju mere oživljavanja na odrasloj osobi i bebi. Cilj ovakve posete je da se deca od najranijeg uzrasta uče da pravilno reaguju u slučaju nezgode i da na adekvatan način pruže prvu pomoć. Edukaciju su držali iskusni volonteri CK Niš Anđela Nikolić, Isidora Petrović, Natalija Jovanović i Aleksa Radosavljević, koji su angažovani u ovom programu.

 • Obeležen Svetski dan borbe protiv zloupotrebe droga 2024

  Uličnom akcijom podele edukativnog materijala, Crveni krst Niš obeležio je 26. jun - Međunarodni dan protiv zloupotrebe i nezakonite trgovine drogama.


 • Okrugli sto o migrantima u Crvenom krstu Niš

  U Crvenom krstu Niš 26. juna održan je okrugli sto na temu „Poboljšanje položaja i inoviranje usluga namenjenih migrantima u lokalnoj zajednici i jačanje partnerske saradnje u pružanju podrške migrantima“.


 • Radionice za učesnike letnjeg kampa

  U sklopu letnjeg kampa koji je održan od 21. do 23. juna u odmaralištu Crvenog krsta Niš "Gaj" u Divljani, za učesnike su organizovane i radionice na temu prevencije trgovine ljudima.


 • Letnji kamp u Divljani 2024

  Crveni krst Niš je u periodu od 21. do 23.juna 2024. godine organizovao letnji kamp za volontere Crvenog krsta Babušnica, Crvenog krsta Doljevac, Crvenog krsta Prokuplje i Crvenog krsta Niš u odmaralištu „Gaj“ u Divljani.


Još vesti >>>