Obuka iz psihološke prve pomoći

24.09.2021

Crveni krst Niš je 13. i 14. i 21. i 22.septembra, održao dve obuke vezane za pružanje psihološke prve pomoći prilikom delovanja u nesrećama, za 16 volontera koji su angažovani u programima i na realizaciji zadataka i aktivnosti ove organizacije. Na obuci je bilo reči o tome kako krizni događaji deluju na ljude, šta je psihološka prva pomoć i ko,kada i gde je može pružiti,kome je ona namenjena i šta se njom želi postići, šta podrazumeva odgovorno pomaganje, koji su akcioni principi i praktične tehnike pružanja psihološke prve pomoći i sl. Poseban akcenat je bio na trenutnu situaciju i angažovanje volontera za rad u telefonskom centru, koji  se odvija u okviru projekta „Jačanje otpornosti starijih osoba i osoba sa invaliditetom tokom Kovid-19 i budućih kriza“. Predavanja je držala, stručni saradnik Crvenog krsta Niš, psiholog Aleksandra Savić.

 • Radionice za smanjenje digitalnog jaza

  U Crvenom krstu Niš održane su radionice sa starijim licima koje se realizuju u cilju smanjenja digitalnog jaza. Neke od tema su korišćenje e-uprave, aplikacije Moj doktor, pretraga lekova, online bankarstvo, drustvene mreže, korišćenje a…


 • Obeležen Svetski dan borbe protiv zloupotrebe droga 2024

  Uličnom akcijom podele edukativnog materijala, Crveni krst Niš obeležio je 26. jun - Međunarodni dan protiv zloupotrebe i nezakonite trgovine drogama.


 • Okrugli sto o migrantima u Crvenom krstu Niš

  U Crvenom krstu Niš 26. juna održan je okrugli sto na temu „Poboljšanje položaja i inoviranje usluga namenjenih migrantima u lokalnoj zajednici i jačanje partnerske saradnje u pružanju podrške migrantima“.


 • Radionice za učesnike letnjeg kampa

  U sklopu letnjeg kampa koji je održan od 21. do 23. juna u odmaralištu Crvenog krsta Niš "Gaj" u Divljani, za učesnike su organizovane i radionice na temu prevencije trgovine ljudima.


Još vesti >>>