Obuka novih volontera Crvenog krsta Niš

09.06.2021

Crveni krst Niš je u odmaralištu „Gaj“ u Divljani organizovao obuku iz Programa prve pomoći i Programa borbe protiv trgovine ljudima u periodu od 28. do 30. maja. U okviru Programa prve pomoći obrađene su teme: Osnovni ciljevi prve pomoći, sredstva za pružanje prve pomoći, pregled i trijaža, opekotine, krvarenja, stanja. Pedavači su bili iskusni volonteri Programa prve pomoći Vladan Đuknić i Ilija Veličković i stručni saradnik Aleksandra Savić, koji su kroz praktične vežbe i zanimljiva predavanja upoznali nove volontere sa pružanjem prve pomoći unesrećenima. U okviru Programa borbe protiv trgovine ljudima volonteri su upoznati sa problemom trgovine ljudima, načinom vrbovanja, kao i ko sve može biti trgovac ljudima i na koje načine se trgovina može izbeći. Predavanje je održala Aleksandra Savić, stručni saradnik. Obuci je prisustvovao 21 volonter.

 • Radionice za smanjenje digitalnog jaza

  U Crvenom krstu Niš održane su radionice sa starijim licima koje se realizuju u cilju smanjenja digitalnog jaza. Neke od tema su korišćenje e-uprave, aplikacije Moj doktor, pretraga lekova, online bankarstvo, drustvene mreže, korišćenje a…


 • Obeležen Svetski dan borbe protiv zloupotrebe droga 2024

  Uličnom akcijom podele edukativnog materijala, Crveni krst Niš obeležio je 26. jun - Međunarodni dan protiv zloupotrebe i nezakonite trgovine drogama.


 • Okrugli sto o migrantima u Crvenom krstu Niš

  U Crvenom krstu Niš 26. juna održan je okrugli sto na temu „Poboljšanje položaja i inoviranje usluga namenjenih migrantima u lokalnoj zajednici i jačanje partnerske saradnje u pružanju podrške migrantima“.


 • Radionice za učesnike letnjeg kampa

  U sklopu letnjeg kampa koji je održan od 21. do 23. juna u odmaralištu Crvenog krsta Niš "Gaj" u Divljani, za učesnike su organizovane i radionice na temu prevencije trgovine ljudima.


Još vesti >>>