Obuka penzionera iz prve pomoći

18.09.2017

Crveni krst Niš nastavlja saradnju sa  Udruženjem penzionera grada Niša. U Mesnoj kancelariji “Božidar Adžija” održana je prva u nizu obuka o osnovama prve pomoći. Penzionerima je posebno predstavljen način na koji mogu da prepoznaju stanja koja su češća u poznijim godinama - kako bi pomogli ne samo drugima, već i sebi. Nakon Mesne kancelarije “Božidar Adžija”, obuke se nastavljaju u mesnim kancelarijama “Ratko Pavlović”, “Gavrilo Princip”, “Bubanj” i u prostorijama Gradske opštine Crveni Krst. Obuke drže licencirani predavači Crvenog krsta Niš, a edukacije će tokom ovog meseca ukupno proći oko 150 niških penzionera.

 • Radionice za smanjenje digitalnog jaza

  U Crvenom krstu Niš održane su radionice sa starijim licima koje se realizuju u cilju smanjenja digitalnog jaza. Neke od tema su korišćenje e-uprave, aplikacije Moj doktor, pretraga lekova, online bankarstvo, drustvene mreže, korišćenje a…


 • Obeležen Svetski dan borbe protiv zloupotrebe droga 2024

  Uličnom akcijom podele edukativnog materijala, Crveni krst Niš obeležio je 26. jun - Međunarodni dan protiv zloupotrebe i nezakonite trgovine drogama.


 • Okrugli sto o migrantima u Crvenom krstu Niš

  U Crvenom krstu Niš 26. juna održan je okrugli sto na temu „Poboljšanje položaja i inoviranje usluga namenjenih migrantima u lokalnoj zajednici i jačanje partnerske saradnje u pružanju podrške migrantima“.


 • Radionice za učesnike letnjeg kampa

  U sklopu letnjeg kampa koji je održan od 21. do 23. juna u odmaralištu Crvenog krsta Niš "Gaj" u Divljani, za učesnike su organizovane i radionice na temu prevencije trgovine ljudima.


Još vesti >>>