Obuka u pružanju prve pomoći za pripadnike Vojske Srbije

02.08.2021

U kasarni „Knjaz Mihailo“ u Nišu, Crveni krst Niš je 28. jula 2021.godine održao obuku iz Programa prve pomoći za pripadnike Komandne baze. Obuku su držali stručni saradnici Aleksandra Savić, Jelena Stojković i volonter Vladan Đuknić. Teme koje su obrađene na obuci su : Postupak na mestu nesreće, mere oživljavanja, pružanje prve pomoći u slučaju krvarenja, imobilizacija i transport povređenog. Sa polaznicima se razgovaralo o opremi spasilačkog ranca i kutiji prve pomoći za vozila. Polaznici su obnovili već stečena znanja i stekli nova znanja i veštine iz ove oblasti. Cilj obuke je sticanje teoretskih i praktičnih znanja za pružanje prve pomoći povređenima i jačanje saradnje sa Crvenim krstom.

 • Obeležen Svetski dan borbe protiv zloupotrebe droga 2024

  Uličnom akcijom podele edukativnog materijala, Crveni krst Niš obeležio je 26. jun - Međunarodni dan protiv zloupotrebe i nezakonite trgovine drogama.


 • Okrugli sto o migrantima u Crvenom krstu Niš

  U Crvenom krstu Niš 26. juna održan je okrugli sto na temu „Poboljšanje položaja i inoviranje usluga namenjenih migrantima u lokalnoj zajednici i jačanje partnerske saradnje u pružanju podrške migrantima“.


 • Radionice za učesnike letnjeg kampa

  U sklopu letnjeg kampa koji je održan od 21. do 23. juna u odmaralištu Crvenog krsta Niš "Gaj" u Divljani, za učesnike su organizovane i radionice na temu prevencije trgovine ljudima.


 • Letnji kamp u Divljani 2024

  Crveni krst Niš je u periodu od 21. do 23.juna 2024. godine organizovao letnji kamp za volontere Crvenog krsta Babušnica, Crvenog krsta Doljevac, Crvenog krsta Prokuplje i Crvenog krsta Niš u odmaralištu „Gaj“ u Divljani.


Još vesti >>>