Obuka volontera u okviru programa PHV

30.11.2021

Crveni krst Niš je, u odmaralištu „Gaj“ u Divljani, od 26. do 28. novembra, organizovao obuku za volontere, nove edukatore u okviru Programa promocije humanih vrednosti. Volonteri su se ovom prilikom upoznali sa modulima programa koji se obrađuju na radionicama, kako bi mogli učestvovati u realizaciji aktivnosti sa decom osnovnoškolskog uzrasta. Ovaj vid interaktivnog pristupa, kroz radioničarski rad sa decom, ima za cilj podsticanje tolerancije, razvijanje veština nenasilne komunikacije, uvažavanje kulturoloških razlika, promovisanje ideje lične i građanske odgovornosti i razvijanje osećanja pripadanja zajednici i spremnosti da se pomogne drugima. Obuku je prošlo 20 volontera a seminar su vodili stručni saradnici Aleksandra Savić i Jelena Stojković.

 • Obeležen Svetski dan borbe protiv zloupotrebe droga 2024

  Uličnom akcijom podele edukativnog materijala, Crveni krst Niš obeležio je 26. jun - Međunarodni dan protiv zloupotrebe i nezakonite trgovine drogama.


 • Okrugli sto o migrantima u Crvenom krstu Niš

  U Crvenom krstu Niš 26. juna održan je okrugli sto na temu „Poboljšanje položaja i inoviranje usluga namenjenih migrantima u lokalnoj zajednici i jačanje partnerske saradnje u pružanju podrške migrantima“.


 • Radionice za učesnike letnjeg kampa

  U sklopu letnjeg kampa koji je održan od 21. do 23. juna u odmaralištu Crvenog krsta Niš "Gaj" u Divljani, za učesnike su organizovane i radionice na temu prevencije trgovine ljudima.


 • Letnji kamp u Divljani 2024

  Crveni krst Niš je u periodu od 21. do 23.juna 2024. godine organizovao letnji kamp za volontere Crvenog krsta Babušnica, Crvenog krsta Doljevac, Crvenog krsta Prokuplje i Crvenog krsta Niš u odmaralištu „Gaj“ u Divljani.


Još vesti >>>