Obuka za DDK u odmaralištu Crvenog krsta Niš "Gaj" u Divljani

25.04.2023

Nastavljaju se obuke mladih volontera iz oblasti dobrovoljnog davalaštva krvi. Tokom proteklog vikenda, održana je obuka za 34 mlada volontera iz organizacija Crvenog krsta Niš, Vranje, Varvarin, Boljevac, Leskovac, Lebane i Prokuplje.

Ovu vršnjačku edukaciju realizovali su mladi volonteri iz Crveni Krst Niš / Crveni Krst Niš i Crvenog krsta Jagodina, i to uz igrolike aktivnosti, prezentaciju i simulaciju akcije dobrovoljnog davanja krvi. Obuka je održana u odmaralištu “Gaj” Crvenog krsta Niš.

Podršku ovoj obuci pružile su saradnice za davalaštvo krvi Crvenog krsta Srbije i Niša kao i načelnik i saradnici iz Zavoda za transfuziju krvi Niš.

Nakon anonimne ankete, 90% polaznika se izjasnilo da bi želelo da se nađe u ulozi mladog lidera, volontera Crvenog krsta, a obuku su ocenili ocenom 4,85.

Očekujemo porast jedinica krvi u narednom periodu!

 • Radionice za smanjenje digitalnog jaza

  U Crvenom krstu Niš održane su radionice sa starijim licima koje se realizuju u cilju smanjenja digitalnog jaza. Neke od tema su korišćenje e-uprave, aplikacije Moj doktor, pretraga lekova, online bankarstvo, drustvene mreže, korišćenje a…


 • Obeležen Svetski dan borbe protiv zloupotrebe droga 2024

  Uličnom akcijom podele edukativnog materijala, Crveni krst Niš obeležio je 26. jun - Međunarodni dan protiv zloupotrebe i nezakonite trgovine drogama.


 • Okrugli sto o migrantima u Crvenom krstu Niš

  U Crvenom krstu Niš 26. juna održan je okrugli sto na temu „Poboljšanje položaja i inoviranje usluga namenjenih migrantima u lokalnoj zajednici i jačanje partnerske saradnje u pružanju podrške migrantima“.


 • Radionice za učesnike letnjeg kampa

  U sklopu letnjeg kampa koji je održan od 21. do 23. juna u odmaralištu Crvenog krsta Niš "Gaj" u Divljani, za učesnike su organizovane i radionice na temu prevencije trgovine ljudima.


Još vesti >>>