Održan seminar-kamp u Divljani za decu iz OŠ “Bubanjski heroji”

12.02.2020

Od 07.-10. februara, u organizaciji Crvenog krsta Niš u odmaralištu “Gaj” u Divljani, održan je seminar-kamp za 25 učenika OŠ “Bubanjski heroji”, članova Vršnjačkog tima i Učeničkog parlamenta, koji su pošli u pratnji nastavnica ove škole.

Tokom boravka, deca su imala prilike da se bolje informišu o samoj organizaciji Crvenog krsta, njenom delovanju i programima Promocije humanih vrednosti i Borbe protiv trgovine ljudima. Organizovane su i sportske aktivnosti u okviru kompleksa odmarališta, na terenenima i obilazak zanimljivih mesta, poseta starog hrasta i manastira sv Dimitrija i u večernjim satima razne zabavne aktivnosti.

Na seminaru, u okviru svih radionica koje su držane, obrađivane su teme koje se tiču tolerancije, nenasilne komunikacije, diskriminacije i stigmatizacije i mera bezbednosti prilikom korišćenja interneta kao i prevencije elektronskog nasilja. Vodila se diskusija o načinu na koji deca pristupaju problemima koje imaju sa vršnjacima i kako ih rešavaju, sa ciljem da se podigne svest o njihovoj odgovornosti, bezbednosti i da se usvoje obrasci ponašanja koji su društveno poželjni i pozitivni i time utiče na prevenciju i suzbijanje nasilja.

 • Radionice za smanjenje digitalnog jaza

  U Crvenom krstu Niš održane su radionice sa starijim licima koje se realizuju u cilju smanjenja digitalnog jaza. Neke od tema su korišćenje e-uprave, aplikacije Moj doktor, pretraga lekova, online bankarstvo, drustvene mreže, korišćenje a…


 • Obeležen Svetski dan borbe protiv zloupotrebe droga 2024

  Uličnom akcijom podele edukativnog materijala, Crveni krst Niš obeležio je 26. jun - Međunarodni dan protiv zloupotrebe i nezakonite trgovine drogama.


 • Okrugli sto o migrantima u Crvenom krstu Niš

  U Crvenom krstu Niš 26. juna održan je okrugli sto na temu „Poboljšanje položaja i inoviranje usluga namenjenih migrantima u lokalnoj zajednici i jačanje partnerske saradnje u pružanju podrške migrantima“.


 • Radionice za učesnike letnjeg kampa

  U sklopu letnjeg kampa koji je održan od 21. do 23. juna u odmaralištu Crvenog krsta Niš "Gaj" u Divljani, za učesnike su organizovane i radionice na temu prevencije trgovine ljudima.


Još vesti >>>