Održan seminar o davalaštvu krvi za srednjoškolce

02.03.2018

U odmaralištu Crvenog krsta Niš "Gaj" u Divljani od 1-3. marta 2018. realizuje se  seminar za motivatore programa Dobrovoljnog davalaštva krvi. Seminar je organizovan za 30 niških srednjoškolaca iz Medicinske škole “Dr Milenko Hadžić”, Prve tehničke škole “Milutin Milanković”, Pravno-poslovne škole, Mašinske škole, GTŠ “Neimar”,

Elektrotehničke škole “Nikola Tesla” i Umetničke škole. Mladi motivatori programa DDK uče o davalaštvu krvi i tome kako se na pravi način vrši promocija dobrovoljnog davanja krvi među mladima, kao i o značaju dobrovoljnog davalaštva za celokupnu društvenu zajednicu. Seminar organizuje Crveni krst Srbije u saradnji sa Zavodom za transfuziju krvi Niš.

 • Radionice za smanjenje digitalnog jaza

  U Crvenom krstu Niš održane su radionice sa starijim licima koje se realizuju u cilju smanjenja digitalnog jaza. Neke od tema su korišćenje e-uprave, aplikacije Moj doktor, pretraga lekova, online bankarstvo, drustvene mreže, korišćenje a…


 • Obeležen Svetski dan borbe protiv zloupotrebe droga 2024

  Uličnom akcijom podele edukativnog materijala, Crveni krst Niš obeležio je 26. jun - Međunarodni dan protiv zloupotrebe i nezakonite trgovine drogama.


 • Okrugli sto o migrantima u Crvenom krstu Niš

  U Crvenom krstu Niš 26. juna održan je okrugli sto na temu „Poboljšanje položaja i inoviranje usluga namenjenih migrantima u lokalnoj zajednici i jačanje partnerske saradnje u pružanju podrške migrantima“.


 • Radionice za učesnike letnjeg kampa

  U sklopu letnjeg kampa koji je održan od 21. do 23. juna u odmaralištu Crvenog krsta Niš "Gaj" u Divljani, za učesnike su organizovane i radionice na temu prevencije trgovine ljudima.


Još vesti >>>