Održana “Trka za srećnije detinjstvo” 2022

08.10.2022

Crveni krst Niš organizovao je manifestaciju „Trka za srećnije detinjstvo“, kojoj se odazvalo više stotina predškolaca i osnovaca. Trke su organizovane po uzrastu, a devojčice i dečaci su trčali posebno, na stazama kod Planinarskog doma u Tvrđavi.

Troje prvoplasiranih u svakoj trci osvojili su medalje.

“Trka za srećnije detinjstvo” je najmasovnja i najšire prihvaćena rekreativno-humanitarna aktivnost Crvenog krsta Srbije, usmerena ka ostvarenju trajnog cilja - neprekidnom podmlađivanju i omasovljenju članstva i volontera.

Moto ovogodišnje trke je “Imamo cilj – dođi na strart”, a podržali su je Sportski centar Čair, Atletski klub Železničar, ombudsman Grada Niša Katarina Mitrovski, Dečiji kulturni centar, GO Crveni Krst, JKP Mediana, Zavod za zaštitu spomenika, PU Niš, Hitna pomoć Niš i Niška pivara.

Hvala svim mališanima koji su učestvovali na “Trci za srećnije detinjstvo”.

 • Obeležen Svetski dan borbe protiv zloupotrebe droga 2024

  Uličnom akcijom podele edukativnog materijala, Crveni krst Niš obeležio je 26. jun - Međunarodni dan protiv zloupotrebe i nezakonite trgovine drogama.


 • Okrugli sto o migrantima u Crvenom krstu Niš

  U Crvenom krstu Niš 26. juna održan je okrugli sto na temu „Poboljšanje položaja i inoviranje usluga namenjenih migrantima u lokalnoj zajednici i jačanje partnerske saradnje u pružanju podrške migrantima“.


 • Radionice za učesnike letnjeg kampa

  U sklopu letnjeg kampa koji je održan od 21. do 23. juna u odmaralištu Crvenog krsta Niš "Gaj" u Divljani, za učesnike su organizovane i radionice na temu prevencije trgovine ljudima.


 • Letnji kamp u Divljani 2024

  Crveni krst Niš je u periodu od 21. do 23.juna 2024. godine organizovao letnji kamp za volontere Crvenog krsta Babušnica, Crvenog krsta Doljevac, Crvenog krsta Prokuplje i Crvenog krsta Niš u odmaralištu „Gaj“ u Divljani.


Još vesti >>>