Održane radionice za maloletne migrante

20.11.2019

U prostorijama niškog Zavoda za vaspitanje omladine  19. novembra 2019. godine održana je informativna radionica za korisnike Centra za smeštaj maloletnih stranih lica bez pratnje roditelja odnosno staratelja na temu borbe protiv trgovine ljudima. Učesnici su mogli da sazaju više o ovom globalnom problemu, ali i da podele svoja iskustva i znanja sa edukovanim volonterima o ovoj temi. Informativnoj radionici prisustvovalo je šestoro korisnika Centra, a radionica je realizovana uz pomoć prevodioca za paštu jezik kao i dve devojke koje rade sa njima. Voditelji radionice bili su edukovani volonteri Crvenog krsta Niš iz oblasti borbe protiv trgovine ljudima Aleksandra Savić, Dragana Milić i Danijel Frfalanović.

 • Radionice za smanjenje digitalnog jaza

  U Crvenom krstu Niš održane su radionice sa starijim licima koje se realizuju u cilju smanjenja digitalnog jaza. Neke od tema su korišćenje e-uprave, aplikacije Moj doktor, pretraga lekova, online bankarstvo, drustvene mreže, korišćenje a…


 • Obeležen Svetski dan borbe protiv zloupotrebe droga 2024

  Uličnom akcijom podele edukativnog materijala, Crveni krst Niš obeležio je 26. jun - Međunarodni dan protiv zloupotrebe i nezakonite trgovine drogama.


 • Okrugli sto o migrantima u Crvenom krstu Niš

  U Crvenom krstu Niš 26. juna održan je okrugli sto na temu „Poboljšanje položaja i inoviranje usluga namenjenih migrantima u lokalnoj zajednici i jačanje partnerske saradnje u pružanju podrške migrantima“.


 • Radionice za učesnike letnjeg kampa

  U sklopu letnjeg kampa koji je održan od 21. do 23. juna u odmaralištu Crvenog krsta Niš "Gaj" u Divljani, za učesnike su organizovane i radionice na temu prevencije trgovine ljudima.


Još vesti >>>