ODRŽANO GRADSKO TAKMIČENJE EKIPA PRVE POMOĆI

25.05.2018

Ispred Dečijeg centra u Čairu održano je Gradsko takmičenje ekipa prve pomoći Crvenog krsta Niš. Svoje znanje i spretnost pokazalo je 13 ekipa (osam ekipa podmlatka i pet ekipa osnovaca), a u takmičenju je ukupno učestvovalo oko 120 volontera Crvenog krsta.  U kategoriji podmlatka prvo mesto osvojila je ekipa 2 OŠ “Ratko Vukićević”, a u kategoriji omladine najbolja je bila ekipa Gimnazije “9. maj” Najbolje plasirani idu dalje, na međuregionalno takmičenje iz prve pomoći koje će ove godine biti održano u Zaječaru.

 • Radionice za smanjenje digitalnog jaza

  U Crvenom krstu Niš održane su radionice sa starijim licima koje se realizuju u cilju smanjenja digitalnog jaza. Neke od tema su korišćenje e-uprave, aplikacije Moj doktor, pretraga lekova, online bankarstvo, drustvene mreže, korišćenje a…


 • Obeležen Svetski dan borbe protiv zloupotrebe droga 2024

  Uličnom akcijom podele edukativnog materijala, Crveni krst Niš obeležio je 26. jun - Međunarodni dan protiv zloupotrebe i nezakonite trgovine drogama.


 • Okrugli sto o migrantima u Crvenom krstu Niš

  U Crvenom krstu Niš 26. juna održan je okrugli sto na temu „Poboljšanje položaja i inoviranje usluga namenjenih migrantima u lokalnoj zajednici i jačanje partnerske saradnje u pružanju podrške migrantima“.


 • Radionice za učesnike letnjeg kampa

  U sklopu letnjeg kampa koji je održan od 21. do 23. juna u odmaralištu Crvenog krsta Niš "Gaj" u Divljani, za učesnike su organizovane i radionice na temu prevencije trgovine ljudima.


Još vesti >>>