Održano gradsko takmičenje iz prve pomoći 2019

29.05.2019

U niškom parku Čair održano je Gradsko takmičenje ekipa prve pomoći Crvenog krsta Niš. Najbolje ekipe u kategoriji podmlatka i omladine izborile su se za učešće na međuregionalnom takmičenju koje će se održati 8. juna na Oblačinskom jezeru.
U kategoriji podmlatka najbolje su bile ekipe:
1. OŠ “Kralj Petar I”
2. OŠ “Učitelj Tasa” - ekipa 1
3. OŠ “Vožd Karađorđe”
U kategoriji omladine najbolje su bile ekipe:
1. Gimnazija “Svetozar Marković”
2. Medicinska škola “Dr Milenko Hadžić”
3. Pravno poslovna škola
Učestvovalo je ukupno 13 ekipa osnovnih i srednjih niških škola.
“Obuka iz prve pomoći je od krucijalnog značaja za sve nas, a naročito za mlade, kako za učenike osnovnih škola, tako i za srednjoškolce. Važno je da budu spremni za život. Grad Niš upravo zato svake godine podržava ovakve akcije” - rekla je na otvaranju takmičenja pomoćnica gradonačelnika Niša Marina Kostić.
Takmičari su pokazali kako se saniraju različite vrste povreda - opekotine, prelomi, otvorene rane, kako se radi oživljavanje.
“Njihovo znanje može nekome život da spasi do momenta dolaska ekipa hitne pomoći” - poručila je sekretar Crvenog krsta Niš Sanja Stojanović.

 • Radionice za smanjenje digitalnog jaza

  U Crvenom krstu Niš održane su radionice sa starijim licima koje se realizuju u cilju smanjenja digitalnog jaza. Neke od tema su korišćenje e-uprave, aplikacije Moj doktor, pretraga lekova, online bankarstvo, drustvene mreže, korišćenje a…


 • Obeležen Svetski dan borbe protiv zloupotrebe droga 2024

  Uličnom akcijom podele edukativnog materijala, Crveni krst Niš obeležio je 26. jun - Međunarodni dan protiv zloupotrebe i nezakonite trgovine drogama.


 • Okrugli sto o migrantima u Crvenom krstu Niš

  U Crvenom krstu Niš 26. juna održan je okrugli sto na temu „Poboljšanje položaja i inoviranje usluga namenjenih migrantima u lokalnoj zajednici i jačanje partnerske saradnje u pružanju podrške migrantima“.


 • Radionice za učesnike letnjeg kampa

  U sklopu letnjeg kampa koji je održan od 21. do 23. juna u odmaralištu Crvenog krsta Niš "Gaj" u Divljani, za učesnike su organizovane i radionice na temu prevencije trgovine ljudima.


Još vesti >>>