Održano gradsko takmičenje iz prve pomoći

05.06.2017

U parku kod Oficirskog doma održano je gradsko takmičenje ekipa prve pomoći Crvenog krsta Niš. Takmičenje su otvorili sekretar Crvenog krsta Niš Sanja Stojanović i Stevan Živković iz Kancelarije za mlade Grada Niša. Učestvovalo je devet ekipa, a najbolji će učestvovati na međuregionalnom takmičenju u Požarevcu 10. juna.

Prvo mesto u kategoriji podmlatka osvojila je prva ekipa OŠ "Ratko Vukićević", drugo mesto pripalo je OŠ "Kralj Petar I", a treće drugoj ekipi OŠ "Ratko Vukićević".

U konkurenciji omladinskih timova najbolja je bila ekipa Gimnazije "9. maj", drugoplasirana je ekipa Medicinske škole "dr Milenko Hadžić", a treće mesto zauzela je Ugostitejsko trgovačka škola.

Inače, tokom prošle godine čak hiljadu đaka prošlo je obuku iz prve pomoći, a Stevan Živković iz Kancelarije za mlade izjavio je da očekuje da će se, zbog velikog značaja koji ima, obuka iz prve pomoći naći među školskim predmetima.

 • Obeležen Svetski dan borbe protiv zloupotrebe droga 2024

  Uličnom akcijom podele edukativnog materijala, Crveni krst Niš obeležio je 26. jun - Međunarodni dan protiv zloupotrebe i nezakonite trgovine drogama.


 • Okrugli sto o migrantima u Crvenom krstu Niš

  U Crvenom krstu Niš 26. juna održan je okrugli sto na temu „Poboljšanje položaja i inoviranje usluga namenjenih migrantima u lokalnoj zajednici i jačanje partnerske saradnje u pružanju podrške migrantima“.


 • Radionice za učesnike letnjeg kampa

  U sklopu letnjeg kampa koji je održan od 21. do 23. juna u odmaralištu Crvenog krsta Niš "Gaj" u Divljani, za učesnike su organizovane i radionice na temu prevencije trgovine ljudima.


 • Letnji kamp u Divljani 2024

  Crveni krst Niš je u periodu od 21. do 23.juna 2024. godine organizovao letnji kamp za volontere Crvenog krsta Babušnica, Crvenog krsta Doljevac, Crvenog krsta Prokuplje i Crvenog krsta Niš u odmaralištu „Gaj“ u Divljani.


Još vesti >>>