Održano predavanje za prvake OŠ “Učitelj Tasa”

31.10.2019

U svečanoj sali OŠ Učitelj Tasa, 31. oktobra održano je predavanje za sve učenike prvog razreda iz oblasti Smanjenje rizika i ublažavanje posledica od elementarnih nepogoda i drugih opasnosti u lokalnoj zajednici. Tema predavanja bila je: „Poziv hitnim službama, porodični plan evakuacije i komunikacije“. Učenici su mogli da nauče koje su hitne službe, koji su njihovi brojevi telefona, ali i na koji način da se bezbedno evakuišu u slučaju elementarnih nepogoda i šta im je u toj situaciji neophodno.

Učenicima su na kraju predavanja bili dostupni punktovi na kojima su uz pomoć edukovanih volontera Crvenog krsta Niš na kreativni način mogli da nauče nešto više o reciklaži, torbi za slučaj evakuacije, bezbednosti na vodi, zemljotresima ali i o požarima i požarnom trouglu.

 • Radionice za smanjenje digitalnog jaza

  U Crvenom krstu Niš održane su radionice sa starijim licima koje se realizuju u cilju smanjenja digitalnog jaza. Neke od tema su korišćenje e-uprave, aplikacije Moj doktor, pretraga lekova, online bankarstvo, drustvene mreže, korišćenje a…


 • Obeležen Svetski dan borbe protiv zloupotrebe droga 2024

  Uličnom akcijom podele edukativnog materijala, Crveni krst Niš obeležio je 26. jun - Međunarodni dan protiv zloupotrebe i nezakonite trgovine drogama.


 • Okrugli sto o migrantima u Crvenom krstu Niš

  U Crvenom krstu Niš 26. juna održan je okrugli sto na temu „Poboljšanje položaja i inoviranje usluga namenjenih migrantima u lokalnoj zajednici i jačanje partnerske saradnje u pružanju podrške migrantima“.


 • Radionice za učesnike letnjeg kampa

  U sklopu letnjeg kampa koji je održan od 21. do 23. juna u odmaralištu Crvenog krsta Niš "Gaj" u Divljani, za učesnike su organizovane i radionice na temu prevencije trgovine ljudima.


Još vesti >>>