Onlajn radionica u okviru Programa Borbe protiv trgovine ljudima

01.06.2020

U okviru programa Borbe protiv trgovine ljudima 29.maja održana je online radionica putem Zoom aplikacije za 10 volontera Crvenog krsta Niš koji su kroz prezentaciju imali priliku da se upoznaju sa osnovnim pojmovima, fazama u lancu trgovine ljudima, merama opreza, mehanizmima kontrole žrtava, načinima izlaska iz lanca i sl. nakon čega je usledila diskusija. Radionicu je držala Aleksandra Savić, stručni saradnik na programu sa ciljem da se probudi senzibilnost za ovaj problem i da se volonteri podstaknu za dalju edukaciju.

 • Radionice za smanjenje digitalnog jaza

  U Crvenom krstu Niš održane su radionice sa starijim licima koje se realizuju u cilju smanjenja digitalnog jaza. Neke od tema su korišćenje e-uprave, aplikacije Moj doktor, pretraga lekova, online bankarstvo, drustvene mreže, korišćenje a…


 • Obeležen Svetski dan borbe protiv zloupotrebe droga 2024

  Uličnom akcijom podele edukativnog materijala, Crveni krst Niš obeležio je 26. jun - Međunarodni dan protiv zloupotrebe i nezakonite trgovine drogama.


 • Okrugli sto o migrantima u Crvenom krstu Niš

  U Crvenom krstu Niš 26. juna održan je okrugli sto na temu „Poboljšanje položaja i inoviranje usluga namenjenih migrantima u lokalnoj zajednici i jačanje partnerske saradnje u pružanju podrške migrantima“.


 • Radionice za učesnike letnjeg kampa

  U sklopu letnjeg kampa koji je održan od 21. do 23. juna u odmaralištu Crvenog krsta Niš "Gaj" u Divljani, za učesnike su organizovane i radionice na temu prevencije trgovine ljudima.


Još vesti >>>