Počela distribucija pomoći ženama iz ugroženih kategorija

15.06.2020

Podela 54 paketa higijene i 54 paketa hrane, koji su namenjeni ženama iz ugroženih kategorija, počela je u ponedeljak 15. juna 2020. u magacinu Crvenog Krsta Niš, dok će u utorak paketi biti odvezeni do korisnica koje nisu u stanju da ih preuzmu lično. Zahvaljujući organizaciji UNWOMEN, Evropskoj uniji i Vladi Republike Srbije, Crveni Krst Srbije obezbedio je ukupno 2.700 paketa higijene i 2.780 paketa hrane. Planirana je podela u ukupno 50 sredina u Srbiji koje su odabrane po zadatim kriterijumima. Spiskove su za Niš, po strogo zadatim kriterijumima, odredili Centar za socijalni rad “Sveti Sava” i udruženje “Krug”. Korisnicima će biti podeljeni i lifleti sa informacijama i savetima za unapređivanje fizičkog i mentalnog zdravlja i u vezi sa prevencijom finansijskog zlostavljanja starijih osoba.

 • Radionice za smanjenje digitalnog jaza

  U Crvenom krstu Niš održane su radionice sa starijim licima koje se realizuju u cilju smanjenja digitalnog jaza. Neke od tema su korišćenje e-uprave, aplikacije Moj doktor, pretraga lekova, online bankarstvo, drustvene mreže, korišćenje a…


 • Obeležen Svetski dan borbe protiv zloupotrebe droga 2024

  Uličnom akcijom podele edukativnog materijala, Crveni krst Niš obeležio je 26. jun - Međunarodni dan protiv zloupotrebe i nezakonite trgovine drogama.


 • Okrugli sto o migrantima u Crvenom krstu Niš

  U Crvenom krstu Niš 26. juna održan je okrugli sto na temu „Poboljšanje položaja i inoviranje usluga namenjenih migrantima u lokalnoj zajednici i jačanje partnerske saradnje u pružanju podrške migrantima“.


 • Radionice za učesnike letnjeg kampa

  U sklopu letnjeg kampa koji je održan od 21. do 23. juna u odmaralištu Crvenog krsta Niš "Gaj" u Divljani, za učesnike su organizovane i radionice na temu prevencije trgovine ljudima.


Još vesti >>>