Počela podela drva, pomažu JKP Mediana i KPZ

31.03.2017

Crveni krst Niš počeo je podelu drva socijalno ugroženim osobama sa invaliditetom na seoskom području. Po tri kubika ogreva dobiće 22 porodice u 21 selu na području Grada Niša. Novac za ogrev (200.000 dinara) donirao je Teniski savez Srbije tokom Dejvis kupa u Nišu, a distribuciju pomaže JKP Mediana, koja svojim kamionima prevozi drva do svih korisnika. Raspodelu pomaže i Kazneno popravni zavod Niš, čiji zatvorenici učestvuju u utovaru i istovaru ogrevnog drveta. Crveni krst Niš zahvaljuje JKP Mediana i KPZ-u koji su svojim društveno odgovornim radom i pomoći ovoj akciji obezbedili da drva dobije više socijalno ugroženih domaćinstava.

 • Radionice za smanjenje digitalnog jaza

  U Crvenom krstu Niš održane su radionice sa starijim licima koje se realizuju u cilju smanjenja digitalnog jaza. Neke od tema su korišćenje e-uprave, aplikacije Moj doktor, pretraga lekova, online bankarstvo, drustvene mreže, korišćenje a…


 • Obeležen Svetski dan borbe protiv zloupotrebe droga 2024

  Uličnom akcijom podele edukativnog materijala, Crveni krst Niš obeležio je 26. jun - Međunarodni dan protiv zloupotrebe i nezakonite trgovine drogama.


 • Okrugli sto o migrantima u Crvenom krstu Niš

  U Crvenom krstu Niš 26. juna održan je okrugli sto na temu „Poboljšanje položaja i inoviranje usluga namenjenih migrantima u lokalnoj zajednici i jačanje partnerske saradnje u pružanju podrške migrantima“.


 • Radionice za učesnike letnjeg kampa

  U sklopu letnjeg kampa koji je održan od 21. do 23. juna u odmaralištu Crvenog krsta Niš "Gaj" u Divljani, za učesnike su organizovane i radionice na temu prevencije trgovine ljudima.


Još vesti >>>