Počinje Nedelja Crvenog krsta

07.05.2024

Svetski dan Crvenog krsta 8. maj i Nedelja Crvenog krsta od 8. do 15. maja obeležavaju se pod sloganom "Sačuvajmo humanost".

Crveni Krst Niš će u okviru Nedelje Crvenog krsta realizovati brojne aktivnosti. Između ostalog, đacima više osnovnih škola, ali i široj javnosti predstaviće se program i aktivnosti Crvenog krsta. Nacionalni dan dobrovoljnih davalaca krvi 11. maj Crveni krst Niš obeležiće podelom zahvalnica dobrovoljnim davaocima za 10. i 20. davanje. Održaće se i radionica "Zdravo starenje za starije i osobe sa invaliditetom.

Za 14. maj u planu je likovna radionica na temu "Crveni krst i ja" dok će se 15. maja obeležiti Međunarodni dan porodice uličnom akcijom i tribinom na Filozofskom fakultetu u okviru koje će biti predstavljen Program prevencije trgovine ljudima.

Svetski dan Crvenog krsta i Crvenog polumeseca obeležava se 8. maja na rođendan našeg osnivača Anrija Dinana.

 • Radionice za smanjenje digitalnog jaza

  U Crvenom krstu Niš održane su radionice sa starijim licima koje se realizuju u cilju smanjenja digitalnog jaza. Neke od tema su korišćenje e-uprave, aplikacije Moj doktor, pretraga lekova, online bankarstvo, drustvene mreže, korišćenje a…


 • Obeležen Svetski dan borbe protiv zloupotrebe droga 2024

  Uličnom akcijom podele edukativnog materijala, Crveni krst Niš obeležio je 26. jun - Međunarodni dan protiv zloupotrebe i nezakonite trgovine drogama.


 • Okrugli sto o migrantima u Crvenom krstu Niš

  U Crvenom krstu Niš 26. juna održan je okrugli sto na temu „Poboljšanje položaja i inoviranje usluga namenjenih migrantima u lokalnoj zajednici i jačanje partnerske saradnje u pružanju podrške migrantima“.


 • Radionice za učesnike letnjeg kampa

  U sklopu letnjeg kampa koji je održan od 21. do 23. juna u odmaralištu Crvenog krsta Niš "Gaj" u Divljani, za učesnike su organizovane i radionice na temu prevencije trgovine ljudima.


Još vesti >>>