Počinje obeležavanje 140 godina Crvenog krsta Niš

15.01.2018

Javnim časom istorije, Crveni krst Niš 18. januara počinje sa obeležavanjem svog jubileja - 140 godina postojanja i rada ove najstarije humanitarne institucije u gradu Nišu. Na Javnom času istorije biće predstavljene najznačajnije ličnosti koje su, vodeći organizaciju Crvenog krsta Niš, kroz sve krizne situacije, ratne i posleratne periode, ublažavale posledice istih. Istovremeno će biti prikazane i sve aktivnosti ove organizacije iz čijeg rada su nastale pojedine socijalne i zdravstvene institucije grada Niša.  Javnom času istorije prisusutvovaće nastavnici istorije svih niških osnovnih škola, koji će kasnije informacije preneti svojim đacima, u okviru školskog programa. Na taj način đaci će steći osnovna znanja o potrebi solidarnog, humanog i altruističkog življenja kao evolutivnog postignuća čoveka, sa posebnim naglaskom na Niš i njegovu solidarnost u proteklim vremenima.

Javni čas istorije biće održan u prostorijama  Niškog kulturnog centra.

 

Na slici: dr Vladan Đorđević, osnivač Crvenog krsta Srbije

 • Radionice za smanjenje digitalnog jaza

  U Crvenom krstu Niš održane su radionice sa starijim licima koje se realizuju u cilju smanjenja digitalnog jaza. Neke od tema su korišćenje e-uprave, aplikacije Moj doktor, pretraga lekova, online bankarstvo, drustvene mreže, korišćenje a…


 • Obeležen Svetski dan borbe protiv zloupotrebe droga 2024

  Uličnom akcijom podele edukativnog materijala, Crveni krst Niš obeležio je 26. jun - Međunarodni dan protiv zloupotrebe i nezakonite trgovine drogama.


 • Okrugli sto o migrantima u Crvenom krstu Niš

  U Crvenom krstu Niš 26. juna održan je okrugli sto na temu „Poboljšanje položaja i inoviranje usluga namenjenih migrantima u lokalnoj zajednici i jačanje partnerske saradnje u pružanju podrške migrantima“.


 • Radionice za učesnike letnjeg kampa

  U sklopu letnjeg kampa koji je održan od 21. do 23. juna u odmaralištu Crvenog krsta Niš "Gaj" u Divljani, za učesnike su organizovane i radionice na temu prevencije trgovine ljudima.


Još vesti >>>