Po drugi put: Međunarodna škola humanitarne fotografije u Divljani

22.04.2018

Od 19. do 22. aprila, Crveni krst Niš, sa svojim odmaralištem GAJ u Divljani, je bio domaćin međunarodne obuke u oblasti humanitarne fotografije. Ovo je drugi put da se takva obuka organizuje, prvi put je bilo prošlog oktobra. Ovog puta su polaznici bili iz Italije, Tunisa, Gane, Bosne i Hercegovine, Makedonije i Srbije.

Predavač je bio Ibrahim Mala, sirijsko italijanski profesionalni fotograf, koji je prenosio svoja iskustva sa misija u kojima je učestvovao, prvo kao volonter Sirijskog arapskog Crvenog polumeseca, a kasnije i kao delegat za audio-vizuelne komunikacije Međunarodne Federacije društava Crvenog krsta i Crvenog polumeseca, u regionu Severne Afrike i Bliskog istoka. U fokusu je bio na građanski rat u Siriji, i delovanje volontera i zaposlenih CK/CP u izuzetno teškim uslovima. Teme su obuhvatale od osnovnih elemenata fotografije, preko njenog značaja za CK, upotrebe jezika fotografije za prenošenje poruka i njene uloge u prikupljanju sredstava, do bezbednosnih aspekata kretanja u području zahvaćenom prirodnom katastrofom ili ratnim dejstvima i zaštiti fotografa i njegovog tima, ali i dostojanstva lica koja su predmet humanitarne fotografije.

                Više o predavaču možete videti u intervjuu koji je dao za Internet medij Crvenog krsta Beograd, RedInfoPortal.

 • Radionice za smanjenje digitalnog jaza

  U Crvenom krstu Niš održane su radionice sa starijim licima koje se realizuju u cilju smanjenja digitalnog jaza. Neke od tema su korišćenje e-uprave, aplikacije Moj doktor, pretraga lekova, online bankarstvo, drustvene mreže, korišćenje a…


 • Obeležen Svetski dan borbe protiv zloupotrebe droga 2024

  Uličnom akcijom podele edukativnog materijala, Crveni krst Niš obeležio je 26. jun - Međunarodni dan protiv zloupotrebe i nezakonite trgovine drogama.


 • Okrugli sto o migrantima u Crvenom krstu Niš

  U Crvenom krstu Niš 26. juna održan je okrugli sto na temu „Poboljšanje položaja i inoviranje usluga namenjenih migrantima u lokalnoj zajednici i jačanje partnerske saradnje u pružanju podrške migrantima“.


 • Radionice za učesnike letnjeg kampa

  U sklopu letnjeg kampa koji je održan od 21. do 23. juna u odmaralištu Crvenog krsta Niš "Gaj" u Divljani, za učesnike su organizovane i radionice na temu prevencije trgovine ljudima.


Još vesti >>>