Podela socijalnih paketa za ugrožene Palilulce

23.09.2020

Sekretar Crvenog krsta Niš Sanja Stojanović i predsednik Gradske opštine Palilula Bratislav Vučković podelili su socijalne pakete – donaciju OEBS-a jednočlanim staračkim domaćinstvima ove opštine. Reč je o donaciji paketa sa sredstvima za higijenu namenjenim starijim domaćinstvima koja su u stanju socijalni potrebe, a donacija stiže nakon velikih poplava koje su Palilulu zadesile u više navrata nakon obilnih padavina. Pored toga, dobiće i pomoć u hrani, koja sadrži po 15 konzervi ribe i 15 konzervi mesnog nareska.

Kao posledica nedavnih poplava, prijavilo se oko 250 Palilulaca za pomoć za saniranje štete. Međutim, nisu samo ta domaćinstva ugrožena.

„Palilula u socijalnom smislu predstavlja jednu od najugroženijih opština u Nišu i zahvaljujem Crvenom krstu Niš koji je prepoznao potrebe građana Palilule. Sigurno ćemo nastaviti sa ovakvim akcijama, da obilazimo stare ljude koji žive sami“ – rekao je predsednik Palilule Bratislav Vučković.

Podela pomoći krenula je od starije gospođe koja živi u izuzetno teškim uslovima.

 • Radionice za smanjenje digitalnog jaza

  U Crvenom krstu Niš održane su radionice sa starijim licima koje se realizuju u cilju smanjenja digitalnog jaza. Neke od tema su korišćenje e-uprave, aplikacije Moj doktor, pretraga lekova, online bankarstvo, drustvene mreže, korišćenje a…


 • Obeležen Svetski dan borbe protiv zloupotrebe droga 2024

  Uličnom akcijom podele edukativnog materijala, Crveni krst Niš obeležio je 26. jun - Međunarodni dan protiv zloupotrebe i nezakonite trgovine drogama.


 • Okrugli sto o migrantima u Crvenom krstu Niš

  U Crvenom krstu Niš 26. juna održan je okrugli sto na temu „Poboljšanje položaja i inoviranje usluga namenjenih migrantima u lokalnoj zajednici i jačanje partnerske saradnje u pružanju podrške migrantima“.


 • Radionice za učesnike letnjeg kampa

  U sklopu letnjeg kampa koji je održan od 21. do 23. juna u odmaralištu Crvenog krsta Niš "Gaj" u Divljani, za učesnike su organizovane i radionice na temu prevencije trgovine ljudima.


Još vesti >>>