Podeljeni paketi hrane i sredstava za higijenu, februar 2021

16.02.2021

 

Crveni krst Niš podelio je pakete hrane i sredstava za higijenu za 250 porodica u Nišu,, a pakete su dobile najugroženije osobe sa invaliditetom i smetnjama u razvoju i najugroženiji stanovnici substandardih henigijenskih naselja. Svi artikli donacija su humanitarne organizacije HELP. Spiskove sa korisnicima po prvom kriterijumu dostavio je Centar za socijalni rad i Grad Niš a spiskove sa korisnicima po drugom kriterijumu dostavilo je Udruženje Roma.

Paketi hrane sadrže: 25kg brašna, 2kg šećera, 4l ulja, pet pakovanja po 400g testenine, 2kg pirinča, 2kg pasulja I pet pakovanja po 1kg keksa. Drugi pakat sadrži 3kg deterdženta za veš, 8 komada sapuna, 1l deterdženta za sudove, 1l sredstva za dezinfekciju ruku i površina i 20 kom. zaštitnih maski.

Podelom paketa pomoći obuhvaćena su 973 pojedinca.

 • Radionice za smanjenje digitalnog jaza

  U Crvenom krstu Niš održane su radionice sa starijim licima koje se realizuju u cilju smanjenja digitalnog jaza. Neke od tema su korišćenje e-uprave, aplikacije Moj doktor, pretraga lekova, online bankarstvo, drustvene mreže, korišćenje a…


 • Obeležen Svetski dan borbe protiv zloupotrebe droga 2024

  Uličnom akcijom podele edukativnog materijala, Crveni krst Niš obeležio je 26. jun - Međunarodni dan protiv zloupotrebe i nezakonite trgovine drogama.


 • Okrugli sto o migrantima u Crvenom krstu Niš

  U Crvenom krstu Niš 26. juna održan je okrugli sto na temu „Poboljšanje položaja i inoviranje usluga namenjenih migrantima u lokalnoj zajednici i jačanje partnerske saradnje u pružanju podrške migrantima“.


 • Radionice za učesnike letnjeg kampa

  U sklopu letnjeg kampa koji je održan od 21. do 23. juna u odmaralištu Crvenog krsta Niš "Gaj" u Divljani, za učesnike su organizovane i radionice na temu prevencije trgovine ljudima.


Još vesti >>>