Podeljeni paketi iz akcije “Mala dela su velika stvar”

22.01.2020

Završena je akcija Crvenog krsta Srbije i kompanije Lidl, pod nazivom “Mala dela su velika stvar”.  Tokom ove kampanje građani koji su pazarili u Lidlu pokazali su solidarnost i kupujući naznačene artikle pomogli da se naprave paketi za socijalno ugrožene sugrađane. Ukupno je sakupljeno namirnica za 29 paketa hrane, koji su porodicama odvezeni na kućne adrese. Ovom akcijom obuhvaćene su najranjivije društvene grupe i pružena pomoć višečlanim porodicama i porodicama osoba sa invaliditetom.

 • Radionice za smanjenje digitalnog jaza

  U Crvenom krstu Niš održane su radionice sa starijim licima koje se realizuju u cilju smanjenja digitalnog jaza. Neke od tema su korišćenje e-uprave, aplikacije Moj doktor, pretraga lekova, online bankarstvo, drustvene mreže, korišćenje a…


 • Obeležen Svetski dan borbe protiv zloupotrebe droga 2024

  Uličnom akcijom podele edukativnog materijala, Crveni krst Niš obeležio je 26. jun - Međunarodni dan protiv zloupotrebe i nezakonite trgovine drogama.


 • Okrugli sto o migrantima u Crvenom krstu Niš

  U Crvenom krstu Niš 26. juna održan je okrugli sto na temu „Poboljšanje položaja i inoviranje usluga namenjenih migrantima u lokalnoj zajednici i jačanje partnerske saradnje u pružanju podrške migrantima“.


 • Radionice za učesnike letnjeg kampa

  U sklopu letnjeg kampa koji je održan od 21. do 23. juna u odmaralištu Crvenog krsta Niš "Gaj" u Divljani, za učesnike su organizovane i radionice na temu prevencije trgovine ljudima.


Još vesti >>>