Podmladak CK Niš prvi na međuregionalnom takmičenju iz prve pomoći

12.06.2017

Ekipa podmlatka Crvenog krsta Niš osvojila je prvo mesto na međuregionalnom takmičenju ekipa prve pomoći Crvenog krsta Srbije, održanom u Požarevcu 10. juna. Niški osnovci su pobednici Gradskog takmičenja kao ekipa podmlatka CK OŠ ”Ratko Vukićević”. Ova ekipa je i prošle godine na istom takmičenju u Vranju zauzela drugo mesto.

U veoma jakoj konkurenciji od 18 timova, omladinska ekipa Crvenog krsta Niš osvojila je sedmo mesto.

Sve ekipe regiona iz Podunavskog, Braničevskog, Zaječarskog, Nišavskog, Topličkog, Pirotskog, Jablaničkog i Pčinjskog okruga pokazale su izrazitu spremnost i znanje. Domaćin međuregionalnog takmičenja iz prve pomoći bio je Crveni krst Požarevac.         

Prve tri ekipe sa međuregionalnih takmičenja iz svih kategorija imaju pravo učešća na državnom takmičenju Crvenog krsta Srbije koje će biti održano 29. i 30. septembra 2017. godine na Rudniku.

 • Radionice za smanjenje digitalnog jaza

  U Crvenom krstu Niš održane su radionice sa starijim licima koje se realizuju u cilju smanjenja digitalnog jaza. Neke od tema su korišćenje e-uprave, aplikacije Moj doktor, pretraga lekova, online bankarstvo, drustvene mreže, korišćenje a…


 • Obeležen Svetski dan borbe protiv zloupotrebe droga 2024

  Uličnom akcijom podele edukativnog materijala, Crveni krst Niš obeležio je 26. jun - Međunarodni dan protiv zloupotrebe i nezakonite trgovine drogama.


 • Okrugli sto o migrantima u Crvenom krstu Niš

  U Crvenom krstu Niš 26. juna održan je okrugli sto na temu „Poboljšanje položaja i inoviranje usluga namenjenih migrantima u lokalnoj zajednici i jačanje partnerske saradnje u pružanju podrške migrantima“.


 • Radionice za učesnike letnjeg kampa

  U sklopu letnjeg kampa koji je održan od 21. do 23. juna u odmaralištu Crvenog krsta Niš "Gaj" u Divljani, za učesnike su organizovane i radionice na temu prevencije trgovine ljudima.


Još vesti >>>