Pojačan obrok korisnicima narodne kuhinje u Nišu

17.10.2019

Povodom 16. oktobra Svetskog dana hrane i 17. oktobra Međunarodnog dana borbe protiv siromaštva, korisnicima Narodne kuhinje u Nišu podeljeno je, u vidu pojačanog obroka, 1 kg testenine po korisniku. Korisnicima Narodne kuhinje navedene količine podeljene su prilikom distribucije obroka 17. oktobra 2019. godine. Ove godine moto obeležavanja Svetskog dana borbe protiv siromaštva je “Delujmo zajedno – zaustavimo siromaštvo osnaživanjem dece, porodice i zajednice”.

Prema poslednjim podacima Republičkog zavoda za statistiku, u 2018. godini stopa rizika od siromaštva (ova lica nisu nužno siromašna, već samo imaju veći rizik da to budu) iznosila je 24,3%, i niža je za 1,4% u odnosu na 2017. Stopa rizika od siromaštva ili socijalne isključenosti (ova lica su u riziku od siromaštva, ili su izrazito materijalno uskraćena, ili žive u domaćinstvima veoma niskog inteziteta rada) iznosila je 34,3%, i niža je za 2,4 procentna poena u odnosu na 2017. godinu.

Prema tipu domaćinstva, najvišu stopu rizika od siromaštva imala su lica u domaćinstvima koja čine dve odrasle osobe s troje ili više izdržavane dece (53,6%)

 • Obeležen Svetski dan borbe protiv zloupotrebe droga 2024

  Uličnom akcijom podele edukativnog materijala, Crveni krst Niš obeležio je 26. jun - Međunarodni dan protiv zloupotrebe i nezakonite trgovine drogama.


 • Okrugli sto o migrantima u Crvenom krstu Niš

  U Crvenom krstu Niš 26. juna održan je okrugli sto na temu „Poboljšanje položaja i inoviranje usluga namenjenih migrantima u lokalnoj zajednici i jačanje partnerske saradnje u pružanju podrške migrantima“.


 • Radionice za učesnike letnjeg kampa

  U sklopu letnjeg kampa koji je održan od 21. do 23. juna u odmaralištu Crvenog krsta Niš "Gaj" u Divljani, za učesnike su organizovane i radionice na temu prevencije trgovine ljudima.


 • Letnji kamp u Divljani 2024

  Crveni krst Niš je u periodu od 21. do 23.juna 2024. godine organizovao letnji kamp za volontere Crvenog krsta Babušnica, Crvenog krsta Doljevac, Crvenog krsta Prokuplje i Crvenog krsta Niš u odmaralištu „Gaj“ u Divljani.


Još vesti >>>