Pojačan obrok pred dan primirja 2020

09.11.2020

Povodom 11. novembra, Dana Primirja u Prvom svetskom ratu, koji je neradni dan, korisnici Narodne kuhinje dobiće od Crvenog krsta Niš tzv. pojačan obrok. Za svakog korisnika obezbeđeno je po pet konzervi pašteta, a tokom sutrašnjeg dana dobiće i povećanu količinu hleba, kao pomoć za sredu kada Narodna kuhinja ne radi. Ove namirnice stigle su iz donacije, posredstvom Banke hrane. Pojačani obrok distribuiran je na uobičajenim punktovima Narodne kuhinje, kojih ima 12.

Inače, svakog radnog dana usluge Narodne kuhinje koristi do hiljadu najugroženijih Nišlija, a Crveni krst Niš u saradnji sa lokalnom samoupravom i donatorima uvek obezbedi dovoljne količine hrane za korisnike.

 • Obeležen Svetski dan borbe protiv zloupotrebe droga 2024

  Uličnom akcijom podele edukativnog materijala, Crveni krst Niš obeležio je 26. jun - Međunarodni dan protiv zloupotrebe i nezakonite trgovine drogama.


 • Okrugli sto o migrantima u Crvenom krstu Niš

  U Crvenom krstu Niš 26. juna održan je okrugli sto na temu „Poboljšanje položaja i inoviranje usluga namenjenih migrantima u lokalnoj zajednici i jačanje partnerske saradnje u pružanju podrške migrantima“.


 • Radionice za učesnike letnjeg kampa

  U sklopu letnjeg kampa koji je održan od 21. do 23. juna u odmaralištu Crvenog krsta Niš "Gaj" u Divljani, za učesnike su organizovane i radionice na temu prevencije trgovine ljudima.


 • Letnji kamp u Divljani 2024

  Crveni krst Niš je u periodu od 21. do 23.juna 2024. godine organizovao letnji kamp za volontere Crvenog krsta Babušnica, Crvenog krsta Doljevac, Crvenog krsta Prokuplje i Crvenog krsta Niš u odmaralištu „Gaj“ u Divljani.


Još vesti >>>