Pojačan obrok za korisnike narodne kuhinje

16.10.2020

Povodom 16. oktobra Svetskog dana hrane i 17. oktobra Svetskog dana borbe protiv gladi, Crveni krst Niš je korisnicima Narodne kuhinje podelio pojačan obrok koji sadrži pakovanje testenine, pakovanje pirinča i pakovanje začina. Hrana je podeljena prilikom distribucije obroka, na punktovima Narodne kuhinje. Svetski dan borbe protiv siromaštva ove godine obeležava se pod motom „Zajedničkim snagama ka socijalnoj i ekološkoj pravdi za sve“.

Prema kalendaru Crvenog krsta Srbije, u periodu od 14. septembra do 17. oktobra obaležava se Mesec solidarnosti, a cilj svih aktivnosti je da se zajednica mobiliše na uzajamnu solidarnost.

 • Obeležen Svetski dan borbe protiv zloupotrebe droga 2024

  Uličnom akcijom podele edukativnog materijala, Crveni krst Niš obeležio je 26. jun - Međunarodni dan protiv zloupotrebe i nezakonite trgovine drogama.


 • Okrugli sto o migrantima u Crvenom krstu Niš

  U Crvenom krstu Niš 26. juna održan je okrugli sto na temu „Poboljšanje položaja i inoviranje usluga namenjenih migrantima u lokalnoj zajednici i jačanje partnerske saradnje u pružanju podrške migrantima“.


 • Radionice za učesnike letnjeg kampa

  U sklopu letnjeg kampa koji je održan od 21. do 23. juna u odmaralištu Crvenog krsta Niš "Gaj" u Divljani, za učesnike su organizovane i radionice na temu prevencije trgovine ljudima.


 • Letnji kamp u Divljani 2024

  Crveni krst Niš je u periodu od 21. do 23.juna 2024. godine organizovao letnji kamp za volontere Crvenog krsta Babušnica, Crvenog krsta Doljevac, Crvenog krsta Prokuplje i Crvenog krsta Niš u odmaralištu „Gaj“ u Divljani.


Još vesti >>>