Pokazna vežba: Prva pomoć povređenim radnicima na gradilištu

13.05.2021

U okviru obeležavanja Nedelje Crvenog krsta, Crveni krst Niš je 13. maja organizovao pokaznu vežbu iz prve pomoći. Zadatak je bio zbrinjavanje radnika povređenih na gradilištu, tako da je prikazano ukazivanje prve pomoći i transport radnika sa povredom baze lobanje, zatvorenim prelomom potkolenice, zbrinjavanje posledica strujnog udara sa ulaznom i izlaznom ranom i prestankom rada srca i disanja, kao i zbrinjavanje kod prisustva stranog tela u šaci i prva pomoć kod asmatičnog napada koji je, kako stoji u zadatku pokazne vežbe, zadobio prolaznik kada je video dramatičnu situaciju na gradilištu.

Pokaznu vežbu su, uigrano i znalački, uradili volonteri Crvenog krsta Niš. Vežbi su prisustvovali učenici mlađih razreda OŠ „Učitelj Tasa“.

 

 

 • Radionice za smanjenje digitalnog jaza

  U Crvenom krstu Niš održane su radionice sa starijim licima koje se realizuju u cilju smanjenja digitalnog jaza. Neke od tema su korišćenje e-uprave, aplikacije Moj doktor, pretraga lekova, online bankarstvo, drustvene mreže, korišćenje a…


 • Obeležen Svetski dan borbe protiv zloupotrebe droga 2024

  Uličnom akcijom podele edukativnog materijala, Crveni krst Niš obeležio je 26. jun - Međunarodni dan protiv zloupotrebe i nezakonite trgovine drogama.


 • Okrugli sto o migrantima u Crvenom krstu Niš

  U Crvenom krstu Niš 26. juna održan je okrugli sto na temu „Poboljšanje položaja i inoviranje usluga namenjenih migrantima u lokalnoj zajednici i jačanje partnerske saradnje u pružanju podrške migrantima“.


 • Radionice za učesnike letnjeg kampa

  U sklopu letnjeg kampa koji je održan od 21. do 23. juna u odmaralištu Crvenog krsta Niš "Gaj" u Divljani, za učesnike su organizovane i radionice na temu prevencije trgovine ljudima.


Još vesti >>>