Pomoć članovima udruženja OSI

11.10.2019

Crveni krst Niš danas je u MK Božidar Adžija uručio humanitarnu pomoć za oko 700 članova šest udruženja osoba sa invaliditetom. Pomoć se sastoji od garderobe, prvenstveno zimske, koju je donirala kompanija Ateks, a namenjena je najugroženijim članovima Gradskog udruženja cerebralne i dečije paralize, Udruženja obolelih od raka sa stomom “Nilko”, Udruženja osoba sa amputacijama i povreda na radu, Udruženja ratnih vojnih invalida, Udruženja multiple skleroze Niš i Udruženja civilnih žrtava rata.

Distribucija pomoći organizovana je u saradnji sa Savetom za rad sa osobama sa invaliditetom na teritoriji Grada Niša.

Koordinator Saveta za rad sa osobama sa invaliditetom Jordan Ivanović ocenio je da je ovakva donacija primer dobre prakse jer pomoć društveno odgovorne kompanije preko Crvenog krsta stiže do najranjivijih kategorija.

Uručenju donacije prisustvovala je i sekretar Crvenog krsta Niš Sanja Stojanović.

 • Obeležen Svetski dan borbe protiv zloupotrebe droga 2024

  Uličnom akcijom podele edukativnog materijala, Crveni krst Niš obeležio je 26. jun - Međunarodni dan protiv zloupotrebe i nezakonite trgovine drogama.


 • Okrugli sto o migrantima u Crvenom krstu Niš

  U Crvenom krstu Niš 26. juna održan je okrugli sto na temu „Poboljšanje položaja i inoviranje usluga namenjenih migrantima u lokalnoj zajednici i jačanje partnerske saradnje u pružanju podrške migrantima“.


 • Radionice za učesnike letnjeg kampa

  U sklopu letnjeg kampa koji je održan od 21. do 23. juna u odmaralištu Crvenog krsta Niš "Gaj" u Divljani, za učesnike su organizovane i radionice na temu prevencije trgovine ljudima.


 • Letnji kamp u Divljani 2024

  Crveni krst Niš je u periodu od 21. do 23.juna 2024. godine organizovao letnji kamp za volontere Crvenog krsta Babušnica, Crvenog krsta Doljevac, Crvenog krsta Prokuplje i Crvenog krsta Niš u odmaralištu „Gaj“ u Divljani.


Još vesti >>>