Pomoć pred Uskrs

06.04.2018

Crveni krst Niš organizuje podelu mesnih konzervi za sve korisnike Narodne kuhinje, kao pojačani obrok za vreme uskršnjih praznika, kada neće raditi distribucija obroka. Podela se organizuje na svih deset punktova na kojima se uobičajeno isporučuju obroci Narodne kuhinje, u sredu i četvrtak (4. i 5. april 2018. godine).

Narodna kuhinja predstavlja prošireni oblik socijalne zaštite, tako da građani koji primaju novčanu socijalnu pomoć ostvaruju pravo i na jedan besplatni obrok dnevno. Kako Narodna kuhinja obroke isporučuje radnim danima, Crveni krst se trudi da pred praznike korisnicima pomogne i paketom hrane, u ovom slučaju mesnim konzervama.

Od 1. aprila je počela realizacija šeste faze Narodne kuhinje u Nišu, a besplatni obroci pripremaju se za hiljadu korisnika. Rad Narodne kuhinje finansira se iz gradske kase, uz donacije Crvenog krsta, a posao pripreme obroka na tenderu je dobio Studentski centar Niš.

 • Radionice za smanjenje digitalnog jaza

  U Crvenom krstu Niš održane su radionice sa starijim licima koje se realizuju u cilju smanjenja digitalnog jaza. Neke od tema su korišćenje e-uprave, aplikacije Moj doktor, pretraga lekova, online bankarstvo, drustvene mreže, korišćenje a…


 • Obeležen Svetski dan borbe protiv zloupotrebe droga 2024

  Uličnom akcijom podele edukativnog materijala, Crveni krst Niš obeležio je 26. jun - Međunarodni dan protiv zloupotrebe i nezakonite trgovine drogama.


 • Okrugli sto o migrantima u Crvenom krstu Niš

  U Crvenom krstu Niš 26. juna održan je okrugli sto na temu „Poboljšanje položaja i inoviranje usluga namenjenih migrantima u lokalnoj zajednici i jačanje partnerske saradnje u pružanju podrške migrantima“.


 • Radionice za učesnike letnjeg kampa

  U sklopu letnjeg kampa koji je održan od 21. do 23. juna u odmaralištu Crvenog krsta Niš "Gaj" u Divljani, za učesnike su organizovane i radionice na temu prevencije trgovine ljudima.


Još vesti >>>