Poseta Čokotu

13.05.2022

Volonteri Crvenog krsta Niš su 12. maja, u okviru Nedelje Crvenog krsta, posetili osnovnu školu "Desanka Maksimović" u Čokotu koja je toga dana slavila stogodišnjicu škole. Volonteri CK Niš su za sve učenike pripremili brojne radionice, što je bila odlična prilika da učenicima ove škole predstavimo aktivnosti koje realizujemo u našoj organizaciji. Kroz igru i druženje učenici su se upoznali sa programima prve pomoći, promocije humanih vrednosti, smanjenja rizika i ublažavanja posledica od elementarnih nepogoda i drugih opasnosti, zatim sa programom borbe protiv trgovine ljudima, kao i Međunarodnim pokretom i njegovim principima.

 • Obeležen Svetski dan borbe protiv zloupotrebe droga 2024

  Uličnom akcijom podele edukativnog materijala, Crveni krst Niš obeležio je 26. jun - Međunarodni dan protiv zloupotrebe i nezakonite trgovine drogama.


 • Okrugli sto o migrantima u Crvenom krstu Niš

  U Crvenom krstu Niš 26. juna održan je okrugli sto na temu „Poboljšanje položaja i inoviranje usluga namenjenih migrantima u lokalnoj zajednici i jačanje partnerske saradnje u pružanju podrške migrantima“.


 • Radionice za učesnike letnjeg kampa

  U sklopu letnjeg kampa koji je održan od 21. do 23. juna u odmaralištu Crvenog krsta Niš "Gaj" u Divljani, za učesnike su organizovane i radionice na temu prevencije trgovine ljudima.


 • Letnji kamp u Divljani 2024

  Crveni krst Niš je u periodu od 21. do 23.juna 2024. godine organizovao letnji kamp za volontere Crvenog krsta Babušnica, Crvenog krsta Doljevac, Crvenog krsta Prokuplje i Crvenog krsta Niš u odmaralištu „Gaj“ u Divljani.


Još vesti >>>