Postanite volonter Crvenog krsta!

20.02.2017

Crveni krst Niš raspisuje konkurs za prijem volontera koji žele da budu edukatori prve pomoći u osnovnim i srednjim školama. Poziv je otvoren za sve zainteresovane sa završenom srednjom medicinskom školom, strukovnim studijama ili medicinskim fakultetom.

    Crveni krst svim volonterima obezbeđuje besplatnu obuku iz prve pomoći, kako bi stekli ili obnovili potrebna znanja i veštine u pružanju prve pomoći unesrećenima, koja će kasnije preneti školskoj deci.

    Cilj je da se što veći broj mladih ljudi osposobi za pružanje prve pomoći u slučaju elementarnih nepogoda, ali i u svakodnevnim situacijama koje to zahtevaju.

    “Potrebno je da svi poznaju prvu pomoć, zato Crveni krst realizuje aktivnosti na širenju znanja o prvoj pomoći, prvenstveno kod školske dece i mladih. Naši volonteri su samo u 2016. godini obučili oko hiljadu srednjoškolaca i to je sigurno doprinelo da se u kriznim situacijama spasu ljudski životi” – kaže sekretar Crvenog krsta Niš Sanja Stojanović.

    Svi zainteresovani mogu da se jave Crvenom krstu Niš u Obrenovićevoj ulici br. 39.

    Pridružite nam se! Postanite i vi volonter Crvenog krsta!

 • Radionice za smanjenje digitalnog jaza

  U Crvenom krstu Niš održane su radionice sa starijim licima koje se realizuju u cilju smanjenja digitalnog jaza. Neke od tema su korišćenje e-uprave, aplikacije Moj doktor, pretraga lekova, online bankarstvo, drustvene mreže, korišćenje a…


 • Obeležen Svetski dan borbe protiv zloupotrebe droga 2024

  Uličnom akcijom podele edukativnog materijala, Crveni krst Niš obeležio je 26. jun - Međunarodni dan protiv zloupotrebe i nezakonite trgovine drogama.


 • Okrugli sto o migrantima u Crvenom krstu Niš

  U Crvenom krstu Niš 26. juna održan je okrugli sto na temu „Poboljšanje položaja i inoviranje usluga namenjenih migrantima u lokalnoj zajednici i jačanje partnerske saradnje u pružanju podrške migrantima“.


 • Radionice za učesnike letnjeg kampa

  U sklopu letnjeg kampa koji je održan od 21. do 23. juna u odmaralištu Crvenog krsta Niš "Gaj" u Divljani, za učesnike su organizovane i radionice na temu prevencije trgovine ljudima.


Još vesti >>>