Pred Uskrs paketi hrane za korisnike narodne kuhinje

15.04.2020

Korisnici Narodne kuhinje u Nišu, njih oko hiljadu, pred Uskrs i neradne dane dobiće tzv. pojačani obrok, odnosno pakete hrane koji sadrže: 1 kg sirnog namaza, 1 kg pirinča, 1 kg makarona, konzerve paštete i čokolade.

Za ovaj paket zaslužni su donatori. Paštete su donacija osuđenika Kazneno-popravnog zavoda, koji su se odrekli obroka u korist najugroženijih građana. Sirni namaz donacija je kompanije Mlekarica Rosica, koja je već tokom prošle nedelje donirala svakom korisniku Narodne kuhinje po pola kilograma kačkavalja, ali i maslac za spremanje obroka u Narodnoj kuhinji.

Crveni krst Niš priprema i pakete sredstava za higijenu, takođe iz donacija, čija će podela biti narednih dana.

 • Radionice za smanjenje digitalnog jaza

  U Crvenom krstu Niš održane su radionice sa starijim licima koje se realizuju u cilju smanjenja digitalnog jaza. Neke od tema su korišćenje e-uprave, aplikacije Moj doktor, pretraga lekova, online bankarstvo, drustvene mreže, korišćenje a…


 • Obeležen Svetski dan borbe protiv zloupotrebe droga 2024

  Uličnom akcijom podele edukativnog materijala, Crveni krst Niš obeležio je 26. jun - Međunarodni dan protiv zloupotrebe i nezakonite trgovine drogama.


 • Okrugli sto o migrantima u Crvenom krstu Niš

  U Crvenom krstu Niš 26. juna održan je okrugli sto na temu „Poboljšanje položaja i inoviranje usluga namenjenih migrantima u lokalnoj zajednici i jačanje partnerske saradnje u pružanju podrške migrantima“.


 • Radionice za učesnike letnjeg kampa

  U sklopu letnjeg kampa koji je održan od 21. do 23. juna u odmaralištu Crvenog krsta Niš "Gaj" u Divljani, za učesnike su organizovane i radionice na temu prevencije trgovine ljudima.


Još vesti >>>