Predavanje za penzionere o zdravoj ishrani

03.03.2017

Niški penzioneri zainteresovani su da saznaju nešto više o zdravoj ishrani, a jedno takvo predavanje održaće se u odmaralištu Crvenog krsta u Divljani.

To je jedan od zaključaka drugog predavanja koje su predstavnici Crvenog krsta Niš održali članovima Udruženja penzionera grada Niša, u okviru programa psihosocijalne podrške starim osobama.

Kako bi se precizirali pravci dalje saradnje, penzioneri su popunjavali anketne listiće. Jedna  anketa odnosi se na mogućnost angažovanja  penzionera u lokalnoj sredini, znanja i veštine koje interesuju penzionere i tip radionice koju bi želeli da  pohađaju. Druga se tiče predavanja iz prve pomoći, hriničnim bolestima  i prezentovanju  načina lečenja /prevenciji bolesti i samopomoći.

Ovakva predavanja održavaju se dva puta mesečno.

 • Radionice za smanjenje digitalnog jaza

  U Crvenom krstu Niš održane su radionice sa starijim licima koje se realizuju u cilju smanjenja digitalnog jaza. Neke od tema su korišćenje e-uprave, aplikacije Moj doktor, pretraga lekova, online bankarstvo, drustvene mreže, korišćenje a…


 • Obeležen Svetski dan borbe protiv zloupotrebe droga 2024

  Uličnom akcijom podele edukativnog materijala, Crveni krst Niš obeležio je 26. jun - Međunarodni dan protiv zloupotrebe i nezakonite trgovine drogama.


 • Okrugli sto o migrantima u Crvenom krstu Niš

  U Crvenom krstu Niš 26. juna održan je okrugli sto na temu „Poboljšanje položaja i inoviranje usluga namenjenih migrantima u lokalnoj zajednici i jačanje partnerske saradnje u pružanju podrške migrantima“.


 • Radionice za učesnike letnjeg kampa

  U sklopu letnjeg kampa koji je održan od 21. do 23. juna u odmaralištu Crvenog krsta Niš "Gaj" u Divljani, za učesnike su organizovane i radionice na temu prevencije trgovine ljudima.


Još vesti >>>