Predavanje za srednjoškolce na temu "Zloupotreba droga"

19.03.2021

Za učenike srednje škole „Stevan Sremac“ 17. marta je održano online predavanje na temu „Zloupotrebe droga“ u okviru Programa zdravstvene preventive. Na predavanju se govorilo o tome šta je narkomanija, zašto mladi uzimaju droge, koje su karakteristike zavisnosti, koje vrste droga postoje, kako one deluju/kako se unose i o promenama u ličnosti koje nastaju kao posledica konzumiranja narkotika. Kako je u borbi protiv bolesti zavisnosti bitno raditi na prevenciji, ovakav vid edukacije i informisanja je jedna od najefikasnijih mera.

Predavanje je držao volonter Crvenog krsta Niš Miroslav Živković uz pomoć stručnog saradnika Aleksandre Savić.

 • Radionice za smanjenje digitalnog jaza

  U Crvenom krstu Niš održane su radionice sa starijim licima koje se realizuju u cilju smanjenja digitalnog jaza. Neke od tema su korišćenje e-uprave, aplikacije Moj doktor, pretraga lekova, online bankarstvo, drustvene mreže, korišćenje a…


 • Obeležen Svetski dan borbe protiv zloupotrebe droga 2024

  Uličnom akcijom podele edukativnog materijala, Crveni krst Niš obeležio je 26. jun - Međunarodni dan protiv zloupotrebe i nezakonite trgovine drogama.


 • Okrugli sto o migrantima u Crvenom krstu Niš

  U Crvenom krstu Niš 26. juna održan je okrugli sto na temu „Poboljšanje položaja i inoviranje usluga namenjenih migrantima u lokalnoj zajednici i jačanje partnerske saradnje u pružanju podrške migrantima“.


 • Radionice za učesnike letnjeg kampa

  U sklopu letnjeg kampa koji je održan od 21. do 23. juna u odmaralištu Crvenog krsta Niš "Gaj" u Divljani, za učesnike su organizovane i radionice na temu prevencije trgovine ljudima.


Još vesti >>>