Prevencija nasilja nad starijim ženama u Crvenom krstu

08.06.2021

U Crvenom krstu Niš 31. maja je održano predavanje na temu „Nasilje nad starijim ženama“. Predavanju je prisustvovalo 10 žena starijih od 65 godina, uz poštovanje epidemioloških mera. Govorilo se o problemu i oblicima zlostavljanja i zanemarivanja, kao i razlozima neprijavljivanja nasilja, gde su polaznice iznele i svoja neposredna iskustva. Tokom predavanja objašnjena im je i procedura prijavljivanja nasilja i istaknut broj telefona na koji se nasilje može prijaviti 0800 100 600 ili 192. Predavanje je održala volonterka Jelena Stojković uz podršku stručnog saradnika Aleksandre Savić.

 • Obeležen Svetski dan borbe protiv zloupotrebe droga 2024

  Uličnom akcijom podele edukativnog materijala, Crveni krst Niš obeležio je 26. jun - Međunarodni dan protiv zloupotrebe i nezakonite trgovine drogama.


 • Okrugli sto o migrantima u Crvenom krstu Niš

  U Crvenom krstu Niš 26. juna održan je okrugli sto na temu „Poboljšanje položaja i inoviranje usluga namenjenih migrantima u lokalnoj zajednici i jačanje partnerske saradnje u pružanju podrške migrantima“.


 • Radionice za učesnike letnjeg kampa

  U sklopu letnjeg kampa koji je održan od 21. do 23. juna u odmaralištu Crvenog krsta Niš "Gaj" u Divljani, za učesnike su organizovane i radionice na temu prevencije trgovine ljudima.


 • Letnji kamp u Divljani 2024

  Crveni krst Niš je u periodu od 21. do 23.juna 2024. godine organizovao letnji kamp za volontere Crvenog krsta Babušnica, Crvenog krsta Doljevac, Crvenog krsta Prokuplje i Crvenog krsta Niš u odmaralištu „Gaj“ u Divljani.


Još vesti >>>