Prevencija nasilja nad starijim ženama

14.05.2021

U Nedelji Crvenog krsta, u Crvenom krstu Niš je 14. maja održano predavanje „Nasilje nad starijim ženama“. Predavanju je prisustvovalo deset žena starijih od 65 godina iz Gradske organizacije penzionera Niš. Predavanje je držala volonterka Jelena Stojković, diplomirani sociolog, uz podršku stručnog saradnika Aleksandre Savić. Bilo je reči o problemu zlostavljanja i zanemarivanja starijih žena, tipovima zlostavljanja kao i razlozima neprijavljivanja nasilja. Tokom predavanja predočena je i procedura prijavljivanja nasilja i broj telefona na koji to mogu da učine 0800 100 600 ili 192.

 • Radionice za smanjenje digitalnog jaza

  U Crvenom krstu Niš održane su radionice sa starijim licima koje se realizuju u cilju smanjenja digitalnog jaza. Neke od tema su korišćenje e-uprave, aplikacije Moj doktor, pretraga lekova, online bankarstvo, drustvene mreže, korišćenje a…


 • Obeležen Svetski dan borbe protiv zloupotrebe droga 2024

  Uličnom akcijom podele edukativnog materijala, Crveni krst Niš obeležio je 26. jun - Međunarodni dan protiv zloupotrebe i nezakonite trgovine drogama.


 • Okrugli sto o migrantima u Crvenom krstu Niš

  U Crvenom krstu Niš 26. juna održan je okrugli sto na temu „Poboljšanje položaja i inoviranje usluga namenjenih migrantima u lokalnoj zajednici i jačanje partnerske saradnje u pružanju podrške migrantima“.


 • Radionice za učesnike letnjeg kampa

  U sklopu letnjeg kampa koji je održan od 21. do 23. juna u odmaralištu Crvenog krsta Niš "Gaj" u Divljani, za učesnike su organizovane i radionice na temu prevencije trgovine ljudima.


Još vesti >>>