Prijateljstvo kao tradicija

28.07.2020

         Crveni krst Srbije i Ambasada Ujedinjenog kraljevstva u Beogradu realizovali su još jednu zajedničku humanitarnu akciju radi ublažavanja posledica pandemije COVID-19 koja je pogodila i našu zemlju.

Donacija se ravnomerno podelila na 5 organizacija Crvenog krsta i to u: Bajinoj Bašti, Nišu, Mladenovcu, Valjevu i Kragujevcu.

Ove organizacije Crvenog krsta u gradovima i opštinama izabrane su zbog istorijskih veza koje postoje iz perioda Prvog svetskog rata kada su dobrovoljne bolničarke i lekari iz Engleske i Škotske dolazili  da leče srpske vojnike i civile. U svim ovim gradovima u Srbiji i danas se na različite načine neguju uspomene na ove humaniste i heroje.

         Crveni krst Niš je donaciju Ambasade upotrebio za nabavku artikala hrane i higijene za porodice u stanju socijlane potrebe. Ovom donacijom pomognute su 84 porodice odnosno 257 pojedinaca.

Crveni krst Niš se još jednom zahvaljuje na donaciji.

 • Radionice za smanjenje digitalnog jaza

  U Crvenom krstu Niš održane su radionice sa starijim licima koje se realizuju u cilju smanjenja digitalnog jaza. Neke od tema su korišćenje e-uprave, aplikacije Moj doktor, pretraga lekova, online bankarstvo, drustvene mreže, korišćenje a…


 • Obeležen Svetski dan borbe protiv zloupotrebe droga 2024

  Uličnom akcijom podele edukativnog materijala, Crveni krst Niš obeležio je 26. jun - Međunarodni dan protiv zloupotrebe i nezakonite trgovine drogama.


 • Okrugli sto o migrantima u Crvenom krstu Niš

  U Crvenom krstu Niš 26. juna održan je okrugli sto na temu „Poboljšanje položaja i inoviranje usluga namenjenih migrantima u lokalnoj zajednici i jačanje partnerske saradnje u pružanju podrške migrantima“.


 • Radionice za učesnike letnjeg kampa

  U sklopu letnjeg kampa koji je održan od 21. do 23. juna u odmaralištu Crvenog krsta Niš "Gaj" u Divljani, za učesnike su organizovane i radionice na temu prevencije trgovine ljudima.


Još vesti >>>