Priprema ekipa za takmičenje iz prve pomoći

06.04.2017

Crveni krst Niš počeo je pripremu srednjoškolskih ekipa prve pomoći za predstojeća takmičenja. Obuka se organizuje u prostorijama Crvenog krsta, a prva je svoje učenike poslala Gimnazija “9. maj”. Ekipe srednjih škola tokom maja meseca očekuje opštinsko takmičenje u prvoj pomoći, a najbolji će predstavljati Niš na međuregionalnom takmičenju koje će biti održano tokom juna meseca. Državno takmičenje održaće se septembra, a pobednici će predstavljati Srbiju na evropskom šampionatu. Inače, ekipe Crvenog krsta Srbije su pet puta bile evropski šampioni u prvoj pomoći.

Sem ekipa omladine, počinje obuka i ekipa podmlatka, a prva se prijavila škola “Car Konstantin”.

 • Obeležen Svetski dan borbe protiv zloupotrebe droga 2024

  Uličnom akcijom podele edukativnog materijala, Crveni krst Niš obeležio je 26. jun - Međunarodni dan protiv zloupotrebe i nezakonite trgovine drogama.


 • Okrugli sto o migrantima u Crvenom krstu Niš

  U Crvenom krstu Niš 26. juna održan je okrugli sto na temu „Poboljšanje položaja i inoviranje usluga namenjenih migrantima u lokalnoj zajednici i jačanje partnerske saradnje u pružanju podrške migrantima“.


 • Radionice za učesnike letnjeg kampa

  U sklopu letnjeg kampa koji je održan od 21. do 23. juna u odmaralištu Crvenog krsta Niš "Gaj" u Divljani, za učesnike su organizovane i radionice na temu prevencije trgovine ljudima.


 • Letnji kamp u Divljani 2024

  Crveni krst Niš je u periodu od 21. do 23.juna 2024. godine organizovao letnji kamp za volontere Crvenog krsta Babušnica, Crvenog krsta Doljevac, Crvenog krsta Prokuplje i Crvenog krsta Niš u odmaralištu „Gaj“ u Divljani.


Još vesti >>>