Priznanja dobrovoljnim davaocima krvi

14.06.2017

Na Svetski dan dobrovoljnih davalaca krvi, Crveni krst Niš dodelio je priznanja davaocima koji su dragocenu tečnost dali 35, 50, 75 i 100 puta. Zahvaljujući njima, niški Klinički centar ima dovoljno rezervi krvi, rekao je dr Ivan Stanojević iz Zavoda za transfuziju krvi u Nišu, koji godišnje ima čak 20.000 davanja krvi.

Za tu dobru sliku delom je zaslužan i Crveni krst Niš, čije je jedno od poverenih javnih ovlašćenja upravo motivacija dobrovoljnog davalaštva krvi, što se kontinuirano radi tokom cele godine.

 • Radionice za smanjenje digitalnog jaza

  U Crvenom krstu Niš održane su radionice sa starijim licima koje se realizuju u cilju smanjenja digitalnog jaza. Neke od tema su korišćenje e-uprave, aplikacije Moj doktor, pretraga lekova, online bankarstvo, drustvene mreže, korišćenje a…


 • Obeležen Svetski dan borbe protiv zloupotrebe droga 2024

  Uličnom akcijom podele edukativnog materijala, Crveni krst Niš obeležio je 26. jun - Međunarodni dan protiv zloupotrebe i nezakonite trgovine drogama.


 • Okrugli sto o migrantima u Crvenom krstu Niš

  U Crvenom krstu Niš 26. juna održan je okrugli sto na temu „Poboljšanje položaja i inoviranje usluga namenjenih migrantima u lokalnoj zajednici i jačanje partnerske saradnje u pružanju podrške migrantima“.


 • Radionice za učesnike letnjeg kampa

  U sklopu letnjeg kampa koji je održan od 21. do 23. juna u odmaralištu Crvenog krsta Niš "Gaj" u Divljani, za učesnike su organizovane i radionice na temu prevencije trgovine ljudima.


Još vesti >>>