Priznanja na Svetski dan dobrovoljnih davalaca krvi 2022

14.06.2022

Povodom 14. juna, Svetskog dana dobrovoljnih davalaca krvi, Crveni krst Niš je uručio plakete onima koji su darovali dragocenu tečnost 35, 50, 75 i 100 puta. Priznanja davaocima uručili su sekretar Crvenog krsta Niš Sanja Stojanović i dr Zoran Anđelković iz Zavoda za transfuziju krvi Niš.

Jedan od heroja davalaštva krvi je Dušan Miščević koji ima 62 godine - dao je okruglo sto puta krv! Kako kaže, finansijski ne može da pomogne, ali je ovako sigurno spasio barem nekoliko života. On je inače strastveni sportista, takmiči se u kuglanju, a u ekipi je sa Galetom Kerberom. I njegova supruga i sin su dobrovoljni davaoci krvi.

Povodom Svetskog dana dobrovoljnih davalaca krvi, dodeljene su i zahvalnice školama koje su učestvovale na konkursu "Krv život znači" i time doprinose promociji dobrovoljnog davalaštva. Ove godine imamo i dobitnike nagrada na konkursu, učenice Prehrambeno-hemijske škole, za osvojeno prvo mesto: Teodoru Petrović u kategoriji SMS poruka i Danicu Miljković u kategoriji vizuala. Zahvalnice je uručila Jelena Tomovska Živić, saradnica Zavoda za transfuziju krvi Niš.

Želimo da se zahvalimo svim dobrovoljnim davaocima krvi, koji kroz taj gest pokazuju humanost, solidarnost i daju šansu i drugima, kojima je krv neophodna, da uživaju u svim lepotama koje život pruža.

 • Obeležen Svetski dan borbe protiv zloupotrebe droga 2024

  Uličnom akcijom podele edukativnog materijala, Crveni krst Niš obeležio je 26. jun - Međunarodni dan protiv zloupotrebe i nezakonite trgovine drogama.


 • Okrugli sto o migrantima u Crvenom krstu Niš

  U Crvenom krstu Niš 26. juna održan je okrugli sto na temu „Poboljšanje položaja i inoviranje usluga namenjenih migrantima u lokalnoj zajednici i jačanje partnerske saradnje u pružanju podrške migrantima“.


 • Radionice za učesnike letnjeg kampa

  U sklopu letnjeg kampa koji je održan od 21. do 23. juna u odmaralištu Crvenog krsta Niš "Gaj" u Divljani, za učesnike su organizovane i radionice na temu prevencije trgovine ljudima.


 • Letnji kamp u Divljani 2024

  Crveni krst Niš je u periodu od 21. do 23.juna 2024. godine organizovao letnji kamp za volontere Crvenog krsta Babušnica, Crvenog krsta Doljevac, Crvenog krsta Prokuplje i Crvenog krsta Niš u odmaralištu „Gaj“ u Divljani.


Još vesti >>>