Program borbe protiv trgovine ljudima - OŠ “Vožd Karađorđe”

06.12.2019

U sredu, 04.12. u OŠ "Vožd Karađorđe" edukovani volonteri održali su informativne radionice za jedno odeljenje petog razreda. Radionici je prisustvovalo 27 učenika. Učenici su najpre kroz igru asocijacije za pojmove čovek i trgovina zajedno sa volonterima definisali pojam trgovine ljudima, a zatim su kroz isečke iz crtanog filma Pinokio bili u mogućnosti da ovaj problem sagledaju i iz jednog drugog ugla. Kroz isečke su se dublje upoznali sa temom trgovine ljudima, ali i njenim fazama. Druženje je završeno radionicom „Izvuci se“ kroz koju su učenici naučili više o merama oprezama i zaštiti od ulaska u lanac trgovine ljudima.

 • Radionice za smanjenje digitalnog jaza

  U Crvenom krstu Niš održane su radionice sa starijim licima koje se realizuju u cilju smanjenja digitalnog jaza. Neke od tema su korišćenje e-uprave, aplikacije Moj doktor, pretraga lekova, online bankarstvo, drustvene mreže, korišćenje a…


 • Obeležen Svetski dan borbe protiv zloupotrebe droga 2024

  Uličnom akcijom podele edukativnog materijala, Crveni krst Niš obeležio je 26. jun - Međunarodni dan protiv zloupotrebe i nezakonite trgovine drogama.


 • Okrugli sto o migrantima u Crvenom krstu Niš

  U Crvenom krstu Niš 26. juna održan je okrugli sto na temu „Poboljšanje položaja i inoviranje usluga namenjenih migrantima u lokalnoj zajednici i jačanje partnerske saradnje u pružanju podrške migrantima“.


 • Radionice za učesnike letnjeg kampa

  U sklopu letnjeg kampa koji je održan od 21. do 23. juna u odmaralištu Crvenog krsta Niš "Gaj" u Divljani, za učesnike su organizovane i radionice na temu prevencije trgovine ljudima.


Još vesti >>>