Program borbe protiv trgovine ljudima u Centru za vaspitanje dece i omladine

29.01.2020

Tokom ove nedelje za korisnike starijeg uzrasta Centra za vaspitanje dece i omladine u Nišu održanana je najpre informativna radionica kojom su korisnici upoznati sa problemom i pojmom trgovine ljudima, ali i koje mere da preduzmu kako i sami ne bi postali žrtve. Kroz radionicu „Dug zao drug“ mogli su da više sa saznaju o mehanizmima kontrole koje koriste trgovci ljudima kada se žrtva nađe u lancu trgovine ljudima, dok je cilj radionice „Od izvora dva putića“ bio izazivanje saosećanja i bolje razumevanje položaja žrtve u lancu trgovine ljudima. Ove radionice vodili su vršnjački edukatori Dragana Milić, Aleksandra Savić i Danijel Frfalanović.

Takođe, u prethodnom periodu, korisnici mlađeg uzrasta Grupe za decu i mlade Indigo bili su u prilici da se upoznaju sa „najmađim volonterima“ programa borbe protiv trgovine ljudima Mišom i Mašom. Naime, Miša i Maša su ilustrovani likovi koji prolaze kroz različite situacije u svom domu, na putu od kuće do škole, u školi, u parku, na javnom mestu, ali i na internetu. Kroz radionicu „Jedan, dva, tri... šta da radiš ti“ naučili su više o merama opreza. Na kraju druženja deci su podeljenje bojanke sa ovim situacijama. Radionicu je vodio edukovani volonter Danijel Frfalanović.

 • Obeležen Svetski dan borbe protiv zloupotrebe droga 2024

  Uličnom akcijom podele edukativnog materijala, Crveni krst Niš obeležio je 26. jun - Međunarodni dan protiv zloupotrebe i nezakonite trgovine drogama.


 • Okrugli sto o migrantima u Crvenom krstu Niš

  U Crvenom krstu Niš 26. juna održan je okrugli sto na temu „Poboljšanje položaja i inoviranje usluga namenjenih migrantima u lokalnoj zajednici i jačanje partnerske saradnje u pružanju podrške migrantima“.


 • Radionice za učesnike letnjeg kampa

  U sklopu letnjeg kampa koji je održan od 21. do 23. juna u odmaralištu Crvenog krsta Niš "Gaj" u Divljani, za učesnike su organizovane i radionice na temu prevencije trgovine ljudima.


 • Letnji kamp u Divljani 2024

  Crveni krst Niš je u periodu od 21. do 23.juna 2024. godine organizovao letnji kamp za volontere Crvenog krsta Babušnica, Crvenog krsta Doljevac, Crvenog krsta Prokuplje i Crvenog krsta Niš u odmaralištu „Gaj“ u Divljani.


Još vesti >>>