Program brige o starima

15.10.2019

U okviru programa Brige o starima, Crveni krst Niš realizije obuku starijih osoba, kako bi se osposobili za korišćenje novih tehnologija. Zainteresovani stariji sugrađani mogli su da saznaju i praktično nauče kako da zahvaljujući internetu dođu do korisnih informacija – preko sajtova raznih institucija ili banke, katastra, e-uprave... Na taj način mogu samostalno da se informišu ili završe obaveze za koje su ranije morali da angažuju mlađe ukućane.

Cilj programa i edukacije je osnaživanje starih i sve to u interesu promovisanja aktivnog starenja.

 • Radionice za smanjenje digitalnog jaza

  U Crvenom krstu Niš održane su radionice sa starijim licima koje se realizuju u cilju smanjenja digitalnog jaza. Neke od tema su korišćenje e-uprave, aplikacije Moj doktor, pretraga lekova, online bankarstvo, drustvene mreže, korišćenje a…


 • Obeležen Svetski dan borbe protiv zloupotrebe droga 2024

  Uličnom akcijom podele edukativnog materijala, Crveni krst Niš obeležio je 26. jun - Međunarodni dan protiv zloupotrebe i nezakonite trgovine drogama.


 • Okrugli sto o migrantima u Crvenom krstu Niš

  U Crvenom krstu Niš 26. juna održan je okrugli sto na temu „Poboljšanje položaja i inoviranje usluga namenjenih migrantima u lokalnoj zajednici i jačanje partnerske saradnje u pružanju podrške migrantima“.


 • Radionice za učesnike letnjeg kampa

  U sklopu letnjeg kampa koji je održan od 21. do 23. juna u odmaralištu Crvenog krsta Niš "Gaj" u Divljani, za učesnike su organizovane i radionice na temu prevencije trgovine ljudima.


Još vesti >>>