Program prevencije trgovine ljudima

22.03.2023

U OŠ "Ratko Vukićević" u periodu od 13. do 16. marta, za učenike nižih razreda i decu predškolskog uzrasta održane su radionice "Miša i Maša" u okviru Programa prevencije trgovine ljudima. Ukupno je održano 15 radionica za 436 učenika ove škole i 52 predškolca. Radionice su realizovali edukatori Crvenog krsta Niš Sara Stanković, Aleksa Radosavljević, Jelena Koprivica, Minja Lazarević, Marina Maksimović, Uroš Blagojević i Lena Vasić.

 • Radionice za smanjenje digitalnog jaza

  U Crvenom krstu Niš održane su radionice sa starijim licima koje se realizuju u cilju smanjenja digitalnog jaza. Neke od tema su korišćenje e-uprave, aplikacije Moj doktor, pretraga lekova, online bankarstvo, drustvene mreže, korišćenje a…


 • Obeležen Svetski dan borbe protiv zloupotrebe droga 2024

  Uličnom akcijom podele edukativnog materijala, Crveni krst Niš obeležio je 26. jun - Međunarodni dan protiv zloupotrebe i nezakonite trgovine drogama.


 • Okrugli sto o migrantima u Crvenom krstu Niš

  U Crvenom krstu Niš 26. juna održan je okrugli sto na temu „Poboljšanje položaja i inoviranje usluga namenjenih migrantima u lokalnoj zajednici i jačanje partnerske saradnje u pružanju podrške migrantima“.


 • Radionice za učesnike letnjeg kampa

  U sklopu letnjeg kampa koji je održan od 21. do 23. juna u odmaralištu Crvenog krsta Niš "Gaj" u Divljani, za učesnike su organizovane i radionice na temu prevencije trgovine ljudima.


Još vesti >>>