Promocija humanih vrednosti kod predškolaca

12.04.2019

U okviru programa Promocije humanih vrednosti, 2. aprila je počeo rad sa predškolcima u OŠ “Učitelj Tasa” i od 8. aprila  u Dečijem kulturnom centru, sa decom uzrasta od 3-5 godina. Održane su početne radionice upoznavanja i predstavljanja organizacije Crvenog krsta Niš. Osnovi cilj koji je grupa volontera sa koordinatorom definisala je prevencija nasilja, usmeravanje dece ka pozitivnim vrednostima, pružanje podrške da se izbore sa određenim dilemama sa kojima se suočavaju u interakciji sa vršnjacima i drugim ljudima iz svog okruženja, međusobnom slušanju i uvažavanju, jer edukacija u ranom uzrastu igra bitnu ulogu u daljem razvoju ličnosti dece, socijalizaciji, saradnji, uči dete fleksibilnosti, poštovanju, prihvatanju različitosti. U planu je po sedam radionica sa svakom grupom, koje će se odnositi na standardne module koji se tiču humanih vrednosti.

 • Obeležen Svetski dan borbe protiv zloupotrebe droga 2024

  Uličnom akcijom podele edukativnog materijala, Crveni krst Niš obeležio je 26. jun - Međunarodni dan protiv zloupotrebe i nezakonite trgovine drogama.


 • Okrugli sto o migrantima u Crvenom krstu Niš

  U Crvenom krstu Niš 26. juna održan je okrugli sto na temu „Poboljšanje položaja i inoviranje usluga namenjenih migrantima u lokalnoj zajednici i jačanje partnerske saradnje u pružanju podrške migrantima“.


 • Radionice za učesnike letnjeg kampa

  U sklopu letnjeg kampa koji je održan od 21. do 23. juna u odmaralištu Crvenog krsta Niš "Gaj" u Divljani, za učesnike su organizovane i radionice na temu prevencije trgovine ljudima.


 • Letnji kamp u Divljani 2024

  Crveni krst Niš je u periodu od 21. do 23.juna 2024. godine organizovao letnji kamp za volontere Crvenog krsta Babušnica, Crvenog krsta Doljevac, Crvenog krsta Prokuplje i Crvenog krsta Niš u odmaralištu „Gaj“ u Divljani.


Još vesti >>>