Radimo Strategiju Klubova 25 u Srbiji!

13.10.2023
 • Radimo Strategiju Klubova 25 u Srbiji! To je zaključak trodnevnog sastanka organizacija Crvenog krsta koje su od 2008. naovamo osnivale i uspele da zadrže ovu inicijativu Međunarodne federacije društava Crvenog krsta I Crvenog polumeseca radi jačanja davalaštva krvi kod mladih.
 • Mladi u Klubovima 25 su oni koji žele da u životu daju krv 25 puta, imaju od 18 do 25 godina i žele da uključe još 25 mladih u klub. U periodu od 10. do 12. oktobra, profesionalci Crvenog krsta i njihovi volonteri iz Klubova 25 iz Kragujevca, Niša, Kraljeva, Inđije, Ivanjice, Trstenika, Boljevca, Ćićevca, Gadžinog hana i Koceljeve uz podršku koleginica iz Crvenog krsta Vojvodine su učestvovali na sastanku “Budućnost Klubova 25” koji je održan u sedištu Crvenog krsta Srbije.
 • Radionice za smanjenje digitalnog jaza

  U Crvenom krstu Niš održane su radionice sa starijim licima koje se realizuju u cilju smanjenja digitalnog jaza. Neke od tema su korišćenje e-uprave, aplikacije Moj doktor, pretraga lekova, online bankarstvo, drustvene mreže, korišćenje a…


 • Obeležen Svetski dan borbe protiv zloupotrebe droga 2024

  Uličnom akcijom podele edukativnog materijala, Crveni krst Niš obeležio je 26. jun - Međunarodni dan protiv zloupotrebe i nezakonite trgovine drogama.


 • Okrugli sto o migrantima u Crvenom krstu Niš

  U Crvenom krstu Niš 26. juna održan je okrugli sto na temu „Poboljšanje položaja i inoviranje usluga namenjenih migrantima u lokalnoj zajednici i jačanje partnerske saradnje u pružanju podrške migrantima“.


 • Radionice za učesnike letnjeg kampa

  U sklopu letnjeg kampa koji je održan od 21. do 23. juna u odmaralištu Crvenog krsta Niš "Gaj" u Divljani, za učesnike su organizovane i radionice na temu prevencije trgovine ljudima.


Još vesti >>>