Radionica za studente u Oficirskom domu

03.08.2021

Crveni krst Niš je 01.avgusta 2021.godine u sali Oficirskog doma održao radionicu iz Programa pružanja prve pomoći za Udruženje Studenata Tehnike Evrope – BEST Niš. 

Radionicu su vodili iskusni volonteri Natalija Nedeljković, Petar Marinković i Vladan Đuknić i stručni saradnici Aleksandra Savić i Jelena Stojković. Na radionici su obrađene teme: Postupak na mestu saobraćajne nesreće, mere oživljavanja, pružanje prve pomoći u slučaju krvarenja, imobilizacija i transport povređenog. Zatim su  polaznici upoznati sa opremom spasilačkog ranca i kutijom prve pomoći za vozila. Studenti su vrlo rado učestvovali u praktičnom delu radionice, gde su se oprobali u pruzanju KPR-a. Volonteri CK Niš i studenti su se složili da bi veštine u pružanju prve pomoći  trebalo da budu najosnovnije znanje svakog pojedinca. 

Na obostrano zadovoljstvo predložena je dalja saradnja između Organizacije BEST Niš i Crvenog krsta Niš. 

 • Obeležen Svetski dan borbe protiv zloupotrebe droga 2024

  Uličnom akcijom podele edukativnog materijala, Crveni krst Niš obeležio je 26. jun - Međunarodni dan protiv zloupotrebe i nezakonite trgovine drogama.


 • Okrugli sto o migrantima u Crvenom krstu Niš

  U Crvenom krstu Niš 26. juna održan je okrugli sto na temu „Poboljšanje položaja i inoviranje usluga namenjenih migrantima u lokalnoj zajednici i jačanje partnerske saradnje u pružanju podrške migrantima“.


 • Radionice za učesnike letnjeg kampa

  U sklopu letnjeg kampa koji je održan od 21. do 23. juna u odmaralištu Crvenog krsta Niš "Gaj" u Divljani, za učesnike su organizovane i radionice na temu prevencije trgovine ljudima.


 • Letnji kamp u Divljani 2024

  Crveni krst Niš je u periodu od 21. do 23.juna 2024. godine organizovao letnji kamp za volontere Crvenog krsta Babušnica, Crvenog krsta Doljevac, Crvenog krsta Prokuplje i Crvenog krsta Niš u odmaralištu „Gaj“ u Divljani.


Još vesti >>>